Gezinnen positiever over overstappen


Den Haag, 20131210 -- Gezinnen stappen sneller over van zorgverzekeraar dan alleenstaanden. Dit blijkt uit een onderzoek van Zorgpremie.net over het verband tussen overstappen van verzekeraar en de thuissituatie van verzekerden, gehouden onder 427 respondenten.

Op dit moment is slechts 23% van de alleenstaanden aan het uitzoeken of overstappen een optie is. Daartegenover is ruim 30% van de gezinnen van plan om dit jaar over te stappen. Een oorzaak voor dit aanzienlijke verschil in percentage is dat er betere kortingen voor gezinnen zijn, zoals voordeelpakketten. Hierdoor kunnen gezinnen jaarlijks meer geld besparen op hun zorgpremie. Een andere mogelijke oorzaak is dat gezinnen beter moeten kijken welke vergoedingen ze nodig hebben voor hun kinderen.

Het resultaat is verrassend te noemen. Aanvankelijk werd verwacht dat alleenstaanden vaker zouden overstappen, maar nu blijkt dat juist gezinnen eerder geneigd zijn om van verzekeraar te veranderen. Veel alleenstaanden twijfelen vooralsnog, omdat ze naar hun mening niet voldoende op de hoogte te zijn van de verschillende dekkingen en voorwaarden. Bij hun huidige zorgverzekeraar weten ze tenminste waar ze aan toe zijn. Bovendien zijn veel alleenstaanden bang dat ze voor onaangename verrassingen komen te staan wanneer ze overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Overstappen op een zorgverzekeraar met een goedkopere premie hoeft echter niet perse ten koste te gaan van de dekkingsvoorwaarden. Petra van der Linden van Zorgpremie.net zegt daarover “Door goed te letten op de vrijheid in zorgkeuze per verzekeraar , alsmede de voorwaarden van de aanvullende verzekeringen, kunnen de meeste onzekerheden rondom het overstappen worden weggenomen”.


Deel: ' Gezinnen positiever over overstappen naar andere zorgverzekeraar '
Lees ook