Gratis zorgverzekering voor minima


DEN HAAG, 20131219 -- Het is dit jaar voor minima mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten die niets kost. Soms kan er zelfs geld aan de verzekering verdiend worden. Dit voordeel geldt voor Nederlanders die zorgtoeslag ontvangen. Welkezorgverzekering.nl heeft nu een nieuwe tool waarmee Nederlanders kunnen berekenen of ze van deze gratis zorgverzekering kunnen profiteren.

Geld overhouden
Op basis van inkomsten bepaalt de overheid hoeveel zorgtoeslag iemand krijgt. Iedere Nederlander met een inkomen onder de € 28.482 per jaar krijgt zorgtoeslag. Voor de laagste inkomens loopt de toeslag op tot € 72,- per maand. Deze maximale zorgtoeslag overstijgt de verzekeringspremie. Met een eigen risico van € 860,- is er al een zorgverzekering vanaf € 62,25 per maand (Anderzorg). Ook bij bijvoorbeeld CZdirect betaal je maar € 63,00. Een ruim verschil! Nederlanders kunnen voor het eerst verdienen aan hun zorgverzekering.

Bereken online
Op Welkezorgverzekering.nl/gratis-zorgverzekering.html kunnen mensen nu dankzij een nieuwe tool eenvoudig uitrekenen of ze voor dit voordeel in aanmerking komen. Door het jaarinkomen op de website in te voeren, wordt direct duidelijk op hoeveel zorgtoeslag er maandelijks recht is. Door hier op de webpagina meteen de verzekeringspremies bij te zien, is er meteen een inzicht in de bespaarmogelijkheden.

Ook standaard basisverzekering goedkoop
Ook met alleen het verplicht eigen risico van € 360,- hoeft de zorgverzekering voor minima niet veel te kosten. In dat geval zijn de goedkoopste verzekeringen € 80,25 (Zekur) en € 83,12 (Zilveren Kruis). Door een weldoordachte keuze te maken zal de maandpremie dus nog ongeveer € 10,- per maand zijn. Er liggen voor minima dit jaar vele kansen om te besparen op de zorgverzekeringspremie.

Sparen voor kosten
Met een lage verzekeringspremie moet de verzekerde wel letten op het hogere eigen risico dat bij ziekte betaald moet worden. Het is daarom verstandig om van het geld dat bespaard wordt iedere maand wat opzij te leggen. Daarnaast hebben verzekerden vaak minder keuzevrijheid voor de locatie van geplande operaties en moet administratie vaak online geregeld worden.


Deel: ' Gratis zorgverzekering voor minima '




Lees ook