zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

10 tips om te hoge bloeddruk te verlagen zonder medicijnen

Wellicht heb je er last van; een te hoge bloeddruk. Super vervelend, maar wat kan je doen als je niet direct naar de huisarts wil gaan en vervolgens medicatie krijgt voorgeschreven? Lees dan vooral verder en krijg 10 tips over hoe je jouw hoge bloeddruk kan verlagen zonder medicijnen.

Gezond eten

Eigenlijk een hele vanzelfsprekende tip; want als je ergens last van hebt is het altijd goed om te focussen op gezond eten. Zorg dan ook dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en vergeet ook de twee stuks fruit per dag niet.

Minder zout eten

Ook zout heeft veel invloed op je bloeddruk. Gemiddeld in Nederland eten we veels te veel zout. In kant- en klare producten zit namelijk vaak te veel zout. Aangeraden wordt dus dat je zelf kookt. Daarbij is het ook handig om zout weg te laten en aan de slag te gaan met verse kruiden. Hier kan je namelijk ook smaakexplosies mee creëren.

Afvallen als je te zwaar bent

Op het moment dat je te zwaar bent, is dat uiteraard ook slecht voor je gezondheid. Zo heb je met te veel gewicht een grotere kans op een hoge bloeddruk en op hart- en vaatziekten. Probeer dus wat af te vallen wanneer je te zwaar bent.

Elke dag bewegen

Het wordt aangeraden dat iedereen dagelijks minimaal een half uur beweging krijgt. Ga daarom bijvoorbeeld sporten, maar je kan ook met de fiets naar het werk of met de fiets naar de supermarkt. Ook een blokje om wandelen, bijvoorbeeld na het eten, kan erg ontspannend werken en het is goed voor je lichaam.

Niet roken

Dat roken niet goed voor je is, dat weet iedereen inmiddels wel. Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je hart en bloedvaten. Nicotine verhoogt namelijk de bloeddruk en hartslag.

Beperk alcoholgebruik

Een drankje op zijn tijd is natuurlijk lekker. Veel mensen drinken alcohol maar dit zou je niet op dagelijkse basis moeten doen en eigenlijk sowieso niet te vaak. Zorg dat je hier dus ook op let.

Meten is weten

Belangrijk is om te weten en dus te meten hoe het er precies voor staat. Meer informatie hierover kan je vinden op www.bloeddrukmeterswebshop.nl. Je kan namelijk een bloeddrukmeter kopen zodat je in de toekomst je bloeddruk kan gaan meten.

Leer omgaan met stress en spanning

Heb je regelmatig last van stress en spanning? Dit zijn twee grote factoren voor chronische ontstekingsreacties in het lichaam. Dit kan vervolgens tot klachten leiden, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk. Belangrijk is om een manier te vinden hoe je hier mee om moet gaan, tips hiervoor kan je vinden in de blog met 5 tips om meer tot rust te komen.

Vermijd suiker

Suiker is nu ook niet het beste voor je lichaam. Uiteraard kan het af en toe geen kwaad, maar over het algemeen is suiker niet iets dat je op dagelijkse basis zou moeten eten. Probeer dit in de kleine dingen toe te passen, bijvoorbeeld door geen schep suiker in je thee te doen.

Eet meer vezels

De laatste tip is dat je meer vezels moet eten. Vezels zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt en dat remt dus het proces af. Hierdoor krijg je minder snel last van een hoge bloeddruk.

Populair