dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

5 tips om meer tot rust te komen

Als iemand vraagt hoe het met je gaat, heb jij dan ook de neiging om ‘goed, lekker druk’ te antwoorden? Wij Nederlanders hebben al snel de neiging om onze tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken en hierdoor uiteindelijk weinig tijd voor echte rust te hebben. En die rust is zo ongelooflijk belangrijk! Zoek jij meer rust en ontspanning in je leven? Dan geven deze tips je hopelijk wat inspiratie.

1. Let eens op je ademhaling

Zonder ademhaling, is er geen leven. En toch besteden we erg weinig aandacht aan dit vanzelfsprekende proces. Geef je ademhaling eens wat vaker de aandacht die het verdient. Kies een paar momenten op de dag om even een paar minuutjes bewust in contact te komen met je ademhaling – en zo ook met je lichaam. Voel je ademhaling door je lichaam gaan, en ervaar hoe het uitademen alle spanning laat verdwijnen. Een paar minuutjes per dag kan je al ontzettend veel rust geven.

2. Gebruik natuurlijke middelen

Er zijn verschillende natuurlijke producten te vinden zoals bijvoorbeeld goede kwaliteit CBD, die je lichaam helpen makkelijker te ontspannen en ervoor kunnen zorgen dat je mentaal meer rust ervaart. Zo zou CBD er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je minder spanning in je spieren ervaart, gedachten makkelijker loslaat en sneller tot rust komt.

3. Neem op tijd pauze

We hebben vaak de neiging om door te gaan totdat de klus geklaard is: en slaan de pauze regelmatig over. Toch is deze pauze ontzettend belangrijk. Niet alleen tijdens het werk, maar ook tijdens het leven thuis. Ben je met een taak bezig die wat langer duurt? Plan dan bewust even een pauze in – een momentje van ontspanning. Op deze manier kun je het energiepeil weer wat opladen, even tot rust komen, en vervolgens weer met hernieuwde energie aan de slag om de klus af te ronden.

4. Ga de frisse buitenlucht in

Lichaamsbeweging is goed voor lichaam en geest. Wanneer je beweegt, maakt je lichaam endorfine aan: ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat je jezelf fijn voelt, en daarnaast zorgt de fysieke beweging en frisse buitenlucht er ook nog eens voor dat je jezelf weer van nieuwe energie voorziet. Deze nieuwe energie, geeft je uiteindelijk rust.

5. Blijf dicht bij jezelf

Probeer bij alles wat je doet zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Je verlangens, je wensen, je behoeften en je grenzen. Voelt iets niet oke? Doe het dan niet of vind een manier om het te doen die wel goed voor je voelt. Zo gaat er geen onnodige energie verloren, voel je jezelf beter en zul je ook sneller innerlijke rust ervaren.

Populair