Nieuw: www.gbkwaliteit.nl met digitale Preffi en EKI


WOERDEN, 20071127 -- Projecten in de gezondheidsbevordering en preventie kunnen vanaf nu worden ingevuld in de digitale versie van het Preventie Effectmanagement Instrument (Preffi) en het nieuwe Empowerment Kwaliteit Instrument (EKI). Gezondheidsprofessionals kunnen daarvoor terecht op www.gbkwaliteit.nl.

Het scoreformulier van de Preffi is nu makkelijk digitaal in te vullen en scoort automatisch de clusterscores. Bij ieder van de criteria uit de Preffi 2.0 kan toelichting en achtergrondinformatie worden opgevraagd, evenals verbetertips. Zo zijn grote delen van het handboek van de Preffi 2.0 in de digitale versie verwerkt. Van ieder ingevuld project kan een rapport worden uitgedraaid, waarin de Preffi-scores zijn opgenomen. Ook een grafische weergave van de clusterscores en de actiepunten die men naar aanleiding van de score wil gaan uitvoeren, staan in dit rapport. De digitale versie biedt zelfs de mogelijkheid om individuele aandachtspunten per criterium in een rapportage op te nemen.

EKI
Ook van het nieuwe Empowerment Kwaliteits Instrument (EKI) is een digitale versie ontwikkeld. De EKI is een aanvulling op de Preffi en is bedoeld om het empowerment-perspectief binnen gezondheidsbevordering en preventie verder te stimuleren. Dit instrument meet door middel van een scoreformulier de mate van empowerment en doelgroepparticipatie van een project. De EKI is door het NIGZ-Centrum voor Kennis & Kwaliteit ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit van Humanistiek en met financiering van ZonMw.

Toolbox
Op de site is achtergrondinformatie over effectiviteit, de Preffi 2.0 en empowerment te vinden. Daarnaast beschikt de site ook over een toolbox, waarin allerlei instrumenten zijn opgenomen om empowerment bij de doelgroep te meten.


Deel: ' Nieuw www.gbkwaliteit.nl met digitale Preffi en EKI '
Lees ook