Vision Ooglaseren werkt samen met het Oogfonds


AMSTERDAM, 20171018 -- Ooglaserkliniek Vision Ooglaseren is enorm trots dat ze vanaf oktober 2017 samenwerkt met het Oogfonds. Samen met het Oogfonds wil Vision Ooglaseren vermijdbare slechtziendheid en blindheid uit het leven bannen. Zij neemt hier actief aan deel door de vooronderzoeken die zij uitvoert voor ooglaseren. Daarnaast doneert de ooglaserkliniek bij iedere behandelde patiënt €0,50 aan het Oogfonds voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Preventie slechtziendheid en blindheid

Wist je dat slechtziendheid en blindheid in 70 procent van de gevallen te voorkomen is? Door preventie, goede voorlichting en wetenschappelijk onderzoek kan dit gestopt worden. Als we niets doen, zal het aantal mensen dat slechtziend of blind is in 2020 oplopen naar een half miljoen. Onnodig!

Vision Ooglaseren voorkomt onnodige slechtziendheid en blindheid

[Klantbeoordeling 9.4] Tijdens de vooronderzoeken van Vision Ooglaseren komt wekelijks naar voren dat een patiënt een oogaandoening of ziekte heeft. Deze patiënt is zich hier vaak niet bewust van, waardoor hij er vaak op tijd bij is. Hierdoor voorkomt Vision Ooglaseren (soms) dat een patiënt onnodig slechtziend of blind wordt. Hieronder twee voorbeelden.

Netvliesbeschadiging bij een jongedame van 23 jaar

Linda (23 jaar) hoort tijdens het vooronderzoek dat zij een beschadiging op het netvlies heeft. Ze is erg teleurgesteld dat ooglaseren er nu niet in zit, maar enorm opgelucht dat dit op tijd is ontdekt. Ze gaat na overleg met oogarts dr. Villada (https://www.vision-ooglaseren.nl/onze-artsen/) snel naar het ziekenhuis om verder onderzocht te worden om zo een ergere aandoening te voorkomen.

Nummer één veroorzaker van blindheid

Marieke, een dame van 42 jaar blijkt haar ogen niet te kunnen laten laseren vanwege een verhoogde oogdruk. Gelukkig is ze er op tijd bij! Deze verhoogde oogdruk kan namelijk glaucoom veroorzaken. Dit is één van de grootste veroorzakers van blindheid.

Meer lezen? Kijk op https://www.vision-ooglaseren.nl/oogfonds/


Deel: ' Vision Ooglaseren werkt samen met het Oogfonds '
Lees ook