Prof. Anton van der Geld opent Mental Balance Center Kortenbos


Meerlo, 20090908 -- "Je leven in balans houden is tijd en goud waard." Met deze vaststelling opent prof. Anton van der Geld het Mental Balance Center Kortenbos van Iris Teulings, bijgestaan door haar man Robert Teulings. Kortenbos in het Limburgse Meerlo is het eerste Mental Balance Center van Nederland. In zijn openingstoespraak betoogt prof. Anton van der Geld dat wij in een spannende samenleving verkeren en dat de druk op iedereen van ons nog steeds toeneemt. Hierdoor dreigt het gevaar van stress en onbalans.

"Alles draait om evenwicht in je leven. Dat begint al heel vroeg met het levensritme. Het ritme van de hartslag en de ademhaling, het ritme van slapen gaan en wakker worden, het ritme van inspanning en ontspanning, het ritme van de vier jaargetijden, het ritme van de zeven levensfasen."

Hij heeft onderzocht, hoe dit ritme ons hele voelen en denken beheerst. "Bijvoorbeeld, hoe je op het werk functioneert, hoe je een team aanstuurt en inspireert, hoe je omgaat met je relaties, hoe je tegenslag en stress verwerkt. Als daarin het evenwicht verstoord wordt, is het voor alles zaak om het weer op te wekken, te herstellen en te koesteren."

Het centrum Kortenbos biedt hier uitkomst, volgens deze Belgisch-Nederlandse professor. "Dit landgoed zelf heeft al een eigen natuurlijk ritme. Iris en Robert Teulings hebben dit ritme aangevuld met een natuurlijke verblijfsaccommodatie. Om je daarin te bezinnen, je contact met de natuur en je zelf te vergroten. Zij hebben hiermee hun idealistische droom waargemaakt van een eigen weldadig levensritme en levensinhoud. Dit ritme leent er zich toe degenen die hier komen vertoeven, behulpzaam te zijn bij het herstel van hun eigen levensritme en daarmee het leven in balans te houden. Een investering in tijd en geld die de moeite waard is."

Hoe de spelregels van balans, succes en geluk zijn, maakt prof. Anton van der Geld duidelijk in zijn twee laatste boeken. Zijn denkwijze opent een eigentijds perspectief op anders leven en anders werken. Dan komen balans, succes en geluk binnen ieders handbereik.
In het boek `Balans in ons leven?' (Lannoo) wijst hij de wegen en technieken aan om onbalans en crisis in onszelf, in onze relaties, en in onze samenleving te boven te komen.
In zijn pas verschenen boek `Je leven is van jou' (Davidsfonds) zet hij helder en praktisch uiteen hoe je kunt leren om jezelf, je relaties en je werk te analyseren en om je doelen te verwezenlijken.
Speciaal voor dit boek voerde hij gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders, waaronder premier Balkenende, gewezen premier Verhofstadt, prof. Pieter van Vollenhoven, seksuologe Goedele Liekens, TV-presentator Bart Peeters, ontwerper Jan des Bouvrie.

Prof. Anton van der Geld analyseert wat er achter de moderne man en vrouw schuil gaat. Hij is een hoogleraar, psycholoog en schrijver, die midden in de samenleving staat, met een vermelding in de `Most Invited Top 100' van lifestyle-magazine Miljonair. Hij is een veelgevraagde spreker en is als raadgever veelzijdig werkzaam in de Benelux. Hij is koninklijk onderscheiden in Nederland, Belgi en Luxemburg.

BeNeLux-Universitair Centrum


Deel: ' Prof. Anton van der Geld opent Mental Balance Center Kortenbos '
Lees ook