Covidien lanceert afstandsbedieningssoftware voor ForceTriad™-energieplatform

Afstandsbediening kan doeltreffendheid en workflow in operatiekamer verbeteren

ZÜRICH--(BUSINESS WIRE)-- 20110419 --

Covidien, wereldwijd toonaangevende leverancier van gezondheidszorgproducten, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuwe afstandsbedienings-softwaretoepassing voor het ForceTriad™-energieplatform. Deze biedt compatibiliteit met de belangrijkste geïntegreerde operatiekamer (OR) systemen ter wereld. De software zal eerst worden gelanceerd in Europa en daarna in andere gebieden van de wereld worden ingevoerd naarmate hiervoor de regelgevende goedkeuringen zijn verkregen.

New Remote Control Software Application, by Covidien, expands capabilities for the ForceTriad(TM) en ...

New Remote Control Software Application, by Covidien, expands capabilities for the ForceTriad(TM) energy platform in the integrated O.R. (Photo: Business Wire)

Met de nieuwe afstandsbedieningssoftware kunnen nieuwe en bestaande ForceTriad-energieplatforms in selecte geïntegreerde OR-systemen geïntegreerd worden, zoals de Karl Storz OR1™* en Olympus Endoalpha™*. Deze systemen brengen de bewaking, gegevensverzameling en medische apparatuursystemen van een operatiekamer samen, zodat deze als een naadloze eenheid kunnen functioneren die gecontroleerd kan worden vanuit een centrale locatie, wat de OR-workflow verbetert.

Deze nieuwe afstandsbedieningsfunctionaliteit zet de expansie van de mogelijkheden van het ForceTriad-energieplatform voort. Hieronder vallen de bipolaire en monopolaire elektrochirurgie, LigaSure™ bloedvatdichting en bipolaire, salinische resectie.

“Dit product toont de vastbeslotenheid van Covidien om technische vernieuwingen te ontwikkelen en te werken met sterke partners wereldwijd, voor het leveren van economische oplossingen aan werkers in de gezondheidszorg en patiёnten,” aldus Chuck Allen, Directeur Global Marketing, Energy-based Devices, Covidien. “Wij zijn verheugd om deze waardetoevoegende software op de markt te brengen.”

Eigenaren van het ForceTriad-energieplatform kunnen de activeringskit voor de afstandsbediening van Covidien kopen, hun energieplatform via internet aansluiten op het Valleylab™ Exchange-software-updatesysteem en de toepassing naar hun systeem downloaden.

OVER COVIDIEN

Covidien is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van gezondheidszorgproducten dat innovatieve medische oplossingen ontwikkelt voor een beter resultaat voor patiënten en dat waarde toevoegt door klinisch leiderschap en uitmuntendheid. Covidien produceert, distribueert en levert een gevarieerd assortiment van brancheleidende productlijnen in drie segmenten: medische apparatuur, farmaceutische producten en medische benodigdheden. Covidien had in 2010 een winst van $10,4 miljard, heeft wereldwijd ongeveer 42.000 werknemers in meer dan 60 landen in dienst en haar producten worden verkocht in meer dan 140 landen. Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u terecht op www.covidien.com

* TM Handelsmerk van respectievelijke eigenaar.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6687924&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Covidien
Marta Newhart, 303-530-2300, ext. 7383
Vice-president Communications & Public Affairs
Energy-based Devices
marta.newhart@covidien.com
of
Coleman Lannum, CFA, 508-452-4343
Vice-president
Beleggersrelaties
cole.lannum@covidien.com
of
Bruce Farmer, 508-452-4372
Vice-president
Public Relations
bruce.farmer@covidien.com
of
Todd Carpenter, 508-452-4363
Directeur
Beleggersrelaties

todd.carpenter@covidien.com

Ticker_symbol NYSE:COV

Deel: ' Covidien lanceert afstandsbedieningssoftware voor ForceTriadplatform '


Lees ook