Rijnland Zorggroep kiest voor VCD Business Intelligence


LEIDERDORP, 20091116 -- Rijnland Zorggroep heeft recentelijk opdracht verstrekt voor verdere professionalisering van haar informatievoorziening. Hiervoor gaat zij gebruik maken van het datawarehouse van VCD Business Intelligence. Voor ontsluiting van bronsystemen, presentatie en visualisatie van gegevens wordt gebruik gemaakt van SAP/BusinessObjects.

De oplossing verschaft uitgebreide informatie op onder meer het gebied van DBC's, zorgprofielen, kostprijzen, financiën, personeel en productie. Onder deze laatste vallen zaken als kliniek, polikliniek, OK, wachtlijsten, toegangstijden en apotheekverstrekkingen.

Naast financiële en personele informatie voor het ziekenhuis, komt dezelfde informatie ook beschikbaar voor andere onderdelen binnen Rijnland Zorggroep als de Verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn, Zorgcentrum Noorderbrink en het Rijnland Medisch Centrum.

Nadat de eerste fase in het project is afgerond kunnen de meer geavanceerde mogelijkheden van business intelligence worden toegepast, zoals what-if analyses, scenario's en wellicht planning en budgeting.

Marian Zoodsma, manager financiën en control bij Rijnland Zorggroep: "Rijnland Zorggroep heeft behoefte aan een meer uitgebreid datawarehouse dan we op dit moment tot onze beschikking hebben. Zeker gezien de marktomstandigheden en veranderingen die ons te wachten staan, moeten we beschikken over alle mogelijke managementinformatie. Ook willen we de leidinggevenden in het ziekenhuis en in de verpleeghuizen rechtstreeks toegang geven tot de informatie die zij nodig hebben om hun eenheid goed te kunnen aansturen. Na een gedegen selectieproces en een grondige voorbereiding en definiëring van het project, hebben we er alle vertrouwen in dit samen met VCD te zullen realiseren."

" Rijnland Zorggroep heeft nu duidelijke keuzes gemaakt en heeft in de voorbereiding aangetoond dit project zeer serieus te nemen. Van onze kant zullen we er uiteraard alles aan doen om te zorgen dat de benoemde informatieproducten tijdig beschikbaar komen. Dit betekent dat de eerste productiestaten per 1 januari in productie zullen zijn. Wij hebben een goed gevoel bij deze hernieuwde samenwerking", aldus Niko Brouwer, directeur VCD Business Intelligence.

Over Rijnland Zorggroep
Rijnland Zorggroep bestaat uit het Rijnland Ziekenhuis (locaties Alphen aan den Rijn en Leiderdorp), Rijnland Medisch Centrum en Rijnland Verpleging en Verzorging (Verpleeghuis Leythenrode, Verpleeghuis Oudshoorn en Zorgcentrum Noorderbrink).

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards, etc.). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP/BusinessObjects en Qlikview. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep.

VCD Business Intelligence B.V.


Deel: ' Rijnland Zorggroep kiest voor VCD Business Intelligence '
Lees ook