Fabrikant fillers besluit alleen BIG-geregistreerde artsen te leveren


GELDERMALSEN, Nederland, 20131028 -- Om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in de cosmetische geneeskunde heeft Croma-Pharma Nederland BV als eerste fabrikant van niet permanente hyaluronzuur fillers in Nederland besloten om alleen bestellingen te accepteren die voorzien zijn van een BIG-nummer. Hiermee wil Croma-Pharma Nederland BV bereiken dat alleen de beroepsbeoefenaren die zelfstandig de voorbehouden handelingen mag uitvoeren, het hyaluronzuur van het merk “Princess” kunnen toepassen.

Het besluit is genomen naar aanleiding van het programma Undercover waarin een niet-arts meerdere mensen had verminkt met injectables door onzorgvuldig handelen. Naar aanleiding van de commotie die over de veiligheid is ontstaan heeft Croma-Pharma Nederland BV besloten om voortaan alleen maar bestellingen te accepteren die zijn voorzien van een BIG-nummer. 

Croma-Pharma Nederland BV hoopt hierdoor een extra garantie te kunnen leveren aan consumenten dat fillers zoals hyaluronzuren van het merk Princess® door een BIG-geregistreerd (cosmetisch) arts zullen worden ingespoten. Walter van de Ven en Erwin de Kruif “beiden Managing Director van Croma-Pharma Nederland BV” zijn trots op hun besluit. De regelgeving vanuit Den Haag kan nog jaren duren en we hebben daarom gemeend als fabrikant vooruit te lopen en het initiatief te nemen.” Het tweetal vindt dat alle fabrikanten van cosmetisch geneeskundige producten een maatschappelijke plicht hebben om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de veiligheid. Zij hopen daarom ook dat de andere fabrikanten het voorbeeld van Croma-Pharma Nederland BV snel zullen volgen want volgens de twee  staat “de veiligheid van de patiënt voorop”.

Croma-Pharma Nederland BV is onderdeel van het in 1976 opgerichte Oostenrijkse farmaceutische familiebedrijf Croma en sinds begin dit jaar met de filler van het merk Princess® op de Nederlandse cosmetische geneeskundige markt actief.


Deel: ' Fabrikant fillers besluit alleen BIG-geregistreerde artsen te leveren '
Lees ook