Ziekenhuis Tjongerschans winnaar 2016 in Algemene-ziekenhuizenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 14:00 uur

ROTTERDAM, 20160201 -- Ziekenhuis Tjongerschans (Heerenveen) is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Algemene-ziekenhuizenbranche. Het ziekenhuis heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een zeer hoogwaardige organisatie die in haar regio een sterke positie heeft opgebouwd. ‘Ziekenhuis Tjongerschans is een van de beste algemene ziekenhuizen van Noord-Nederland.’

Tjongerschans, sinds 1895 gevestigd in Heerenveen. Een innovatief ziekenhuis met 250 bedden en ruim 1.200 medewerkers, waar kwalitatief goede, veilige en mensgerichte zorg wordt geboden. Sinds 2008 beschikt het over een zeer modern, sfeervol, ruim en licht complex aan de Thialfweg. Vanwege de nabijheid van de beroemde schaatsbaan en het Abe Lenstrastadion is sportgeneeskunde een van de specialiteiten. Tjongerschans ziet zichzelf als partner van patiënt en zorgverlener. Hun zorgvraag, voorkeuren en ervaringen zijn leidend. In de onlangs gepubliceerde jaarlijkse ranglijst van Nederlandse ziekenhuizen staat Tjongerschans op een vierde plaats..

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Tjongerschans een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Tjongerschans, het ziekenhuis is continu bezig haar diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van haar cliënten. Niet voor niets scoort het ziekenhuis steevast hoog bij klanttevredenheidsonderzoeken.’

Moderne servicegerichte aanpak

Tjongerschans heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevend ziekenhuis, met uitgebreide zorgkennis en een innovatief managementsysteem. Het ziekenhuis weet zijn uitgebreide medische vakkennis in goede banen te leiden door een combinatie van medewerkers- en patiëntgerichtheid en een moderne servicegerichte aanpak, waardoor het uitstraalt dat de organisatie draait om het leveren van uitstekende kwalitatieve zorg. ‘Recentelijk heeft men een beleidsplan opgesteld met de titel Sterk in verbinding, waarmee onder meer tijdig wordt ingespeeld opde diverse veranderende externe omstandigheden, zoals de WLZ, de WMO en de transitie van alle jeugdhulp’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De jury prijst met name haar vooruitstrevende instelling. Zo zijn er digipoli’s ontwikkeld en is men gestart met de ontwikkeling van specifieke Focus-klinieken, een soort ‘shop’ waar de patiënt een grote mate van gastvrijheid en beleving geniet. Voorbeelden hiervan zijn een Centrum voor mobiliteit, sport en preventie (Sportstad), een Orthopedisch Centrum, een Mamma Oncologisch Centrum, een MaagDarmLever-centrum en een multidisciplinair Slaapcentrum.  Het ziekenhuis is continu bezig met verbeteren. Het management geeft zorgprofessionals veel ruimte om verbetermogelijkheden op het gebied van kwaliteit en veiligheid aan te dragen en uit te voeren. ‘Gedrevenheid, passie, durf en visie, plus een sterke focus op de patiënt maken van Tjongerschans een absolute topper in haar wereld’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.tjongerschans.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 14:00 uur.


Deel: ' Ziekenhuis Tjongerschans winnaar 2016 in Algemene-ziekenhuizenbranche '
Lees ook