Alle diabetesinformatie gratis thuisbezorgd


Alle bij diabetes betrokken maatschappelijke organisaties werken samen mee aan DIABOX

UTRECHT, 20070615 -- Mensen met diabetes kunnen vanaf vandaag DIABOX aanvragen. Op deze manier krijgen zij alle informatie over diabetes gratis thuisbezorgd. DIABOX is een unieke bewaardoos en bevat zorgvuldig verzamelde informatie op het gebied van diabetes. Deze informatie is onder meer aangeleverd door het Diabetes Fonds, de Diabetesvereniging Nederland (DVN), de Nederlandse Hartstichting, het Voedingscentrum, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Stichting Bloedlink. Daarnaast bevat DIABOX productinformatie van betrouwbare aanbieders zodat de lezer een overzicht krijgt van welke producten en diensten er op diabetesgebied zijn.

Uniek samenwerkingsverband

Alle bij diabetes betrokken maatschappelijke organisaties werken samen mee aan DIABOX. De inhoud van DIABOX is samengesteld in samenwerking met het Diabetes Fonds en de Diabetesvereniging Nederland (DVN). Binnen deze samenwerking is bepaald welke organisaties en welke productinformatie interessant voor DIABOX zijn.

Diabetes is een groot probleem

Op dit moment zijn er circa 600.000 mensen van wie bekend is dat zij diabetes hebben. Daarnaast zijn er nog eens circa 250.000 personen bij wie de diagnose diabetes nog niet gesteld is. In totaal zijn er dus in Nederland naar schatting zo'n 850.000 mensen met diabetes. Jaarlijks komen er in Nederland circa 70.000 mensen met diabetes bij.

Door groei en vergrijzing van de bevolking alleen al neemt het aantal personen met diabetes in ons land in de komende twintig jaar met 35% toe. Als de stijgende trend in overgewicht zich in de toekomst voortzet, zal dat nog veel meer zijn. De verwachting is dat er in 2015 n miljoen mensen met diabetes zullen zijn.

Belang van een goede informatievoorziening

Diabetes heeft een grote invloed op het dagelijkse leven van de patint. Mensen met diabetes kunnen echter een belangrijke rol spelen binnen de behandeling van diabetes. Goede informatievoorziening op dit punt over ontwikkelingen op het gebied van diabetes, het voorkomen van eventuele complicaties en de belangrijke rol die zelfcontrole speelt, is dus van zeer groot belang.

DIABOX biedt de aanvrager een eenvoudige manier om gratis interessante folders, met inhoudelijke informatie over diabetes en productinformatie over verschillende producten en diensten, thuis te ontvangen. Thuis heeft de aanvrager alle tijd en rust om deze folders door te lezen. Doordat het informatiemateriaal verpakt is in een handige bewaardoos, kan de aanvrager de materialen overzichtelijk bewaren. DIABOX zorgt ervoor dat de informatie altijd up to date is.

Gratis thuisbezorgd

DIABOX is gratis voor de aanvrager en wordt per post thuisbezorgd. DIABOX kan worden aangevraagd via aanvraagkaarten die via huisartspraktijken en ziekenhuizen verspreid worden en via de website van DIABOX: www.diabox.nl.

/// einde ///

DIABOX

* DIABOX stelt zich ten doel om mensen met diabetes effectief en betrouwbaar te informeren over diabetesgerelateerde onderwerpen en zorg te dragen dat deze informatie zo effectint mogelijk haar doelgroep bereikt. DIABOX is volledig onafhankelijk van alle deelnemende organisaties.

Informatie

* Voor meer informatie over DIABOX kunt u contact opnemen met Luuk Versluis of Martijn Claus.

DIABOX
Ondiep Zuidzijde 6
3551 BW Utrecht

Telefoon: 030 2444 666
Fax: 030 2444 665
E-mail: communicatie@diabox.nl
Website: www.diabox.nl

Beeldmateriaal

* Er is beeldmateriaal beschikbaar van DIABOX, de website en de aanvraagkaarten voor mensen met diabetes. Afbeeldingen geschikt voor drukwerk aan te vragen via e-mail: communicatie@diabox.nl.

Bericht verzonden door

* EXM Multimedia
E-mail: info@exm.nl
Website: www.exm.nl

Deel: ' Alle diabetesinformatie gratis thuisbezorgd '
Lees ook