ICT Automatisering levert besturing vaccinproductie bij Bilthoven Biologicals


Levering aan biotech bedrijf omvat nieuwe systemen voor productie polio-vaccins

AMSTERDAM, 20150217 -- ICT Automatisering (ICT) heeft de opdracht gekregen van biotech bedrijf Bilthoven Biologicals in Bilthoven voor nieuwe systemen voor de productie van polio-vaccins. In 2014 gaf Unicef Bilthoven Biologicals de opdracht voor de productie van meer dan 150 miljoen poliovaccins voor het “Global Polio Eradication Initiative’ programma.

Om deze grootschalige productie mogelijk te maken, werkt ICT momenteel aan de modernisering van systemen voor de besturing van een groot deel van de productie apparatuur. Dit gebeurt onder strikte regelgeving van de farmaceutische industrie. 

Martin Bijl, Business Development Manager bij ICT: “Wij zijn vertrouwd met complexe projecten in de farmaceutische industrie. Dit specifieke project vereist kennis van het Siemens PCS7 systeem en elektrotechnische kennis van hardware voor de systeemkasten en het installatiewerk. ICT is dan ook bijzonder trots dat zij mee mag werken aan dit mooie programma om wereldwijd kinderen te beschermen tegen infectieziekten zoals polio.”

Joan van Houtum, Senior Buyer bij Bilthoven Biologicals: “Bilthoven Biologicals heeft op basis van een offertevergelijking gekozen voor ICT. ICT heeft aantoonbare ervaring  met projecten, waarin zowel softwarebesturing als hardware en installatiewerk wordt gevraagd. Zij werken met een gedegen projectaanpak en bieden de juiste combinatie van kennis en ervaring in de farmaceutische industrie.”

De werkzaamheden omvatten:

  • de levering en programmering van de Siemens PCS7 controllers en bedieningsstations;
  • het ontwerp, constructie en aansluiten van de systeemkasten inclusief bedrading naar de veldsignalen;,
  • batchbesturing in Simatic-Batch;
  • ontwerp en implementatie van de recepten.

ICT voert alle werkzaamheden uit volgens de ISA-standaard S88. Bilthoven Biologicals heeft tevens een meerjarige overeenkomst met ICT afgesloten voor service en onderhoud van de productieautomatiseringssystemen.   

Zie het persbericht in pdf-format: Engels, Nederlands.


Deel: ' Besturing ICT Automatisering bij vaccinproductie Bilthoven Biologicals '
Lees ook