Gebruikers Cefaly: 95,7% ervaart geen bijwerkingen


Elektrostimulator Cefaly bewezen effectief hulpmiddel bij migraine

VUGHT, 20140902 -- Een bijna perfecte score voor neurostimulator Cefaly. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95,7 procent geen bijwerkingen ervaart tijdens de strijd tegen de migraine. De overige 4,3% van de gebruikers ervaren deze in lichte tot matige vorm.

‘Het is de kroon op ons werk én een geweldig werkende diadeem op het hoofd van de migrainepatiënt. Zo goed zijn de ruim 3 miljoen Nederlanders met migraine eigenlijk nog nooit geholpen’, aldus Hans Kerssemakers, directeur van Lux Medical.

Cefaly is inderdaad een soort diadeem die op het voorhoofd van de patiënt wordt geplaatst. Het is een uitwendige neurostimulator die via een plakker elektrische prikkels afgeeft aan de uiteinden van de drielingszenuw, een zenuw die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van migraine.

Medicijnverslaving
Een kwart van de migrainepatiënten heeft wekelijks of vaker een migraineaanval. Dit kan escaleren tot chronische migraine met dagelijkse hoofdpijn. Een van de belangrijkste risicofactoren daarvoor is overmatig gebruik van pijnstillers en anti-migrainemedicatie, de zogenaamde triptanen. De enige mogelijkheid voor de patiënt is dan om drastisch af te kicken van de pillen, wat erg moeilijk en pijnlijk is en dan weer het oude migraineprobleem doet verhevigen.

Lux Medical brengt daarom een nieuw medisch hulpmiddel op de markt dat patiënten middels elektrostimulatie helpt. ‘De patiënt heeft minder migraine en wordt minder afhankelijk van pillen. Vrijwel alle gebruikers ervaren geen bijwerkingen. Dus geen misselijkheid, geen maagdarmklachten of  stemmingswisselingen. Ideaal voor iedereen die niet graag pillen slikt of niet tegen anti-migrainepillen kan’, aldus Kerssemakers.

Week van de migraine: Cefaly uitproberen
Van alle migrainepatiënten die Cefaly dagelijks twintig minuten lang gebruiken, ervaart het merendeel  na dertig tot veertig dagen de helft of minder migraineaanvallen, zo blijkt uit studies. ‘Daarom brengen wij tijdens de week van de migraine, van 1 t/m 7 september, onder de aandacht dat migrainepatiënten de Cefaly 40 dagen lang uit kunnen proberen via www.cefaly.nl en af kunnen rekenen met chronische of frequente migraine klachten.

FDA
Cefaly wordt wereldwijd meer en meer gebruikt. Eerder dit jaar keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Cefaly als medisch hulpmiddel goed. Na uitgebreid onderzoek komt Cefaly dus ook op de Amerikaanse markt beschikbaar voor migrainepatiënten.

Over Lux Medical
Lux Medical is leverancier van hoogwaardige medische diagnose- en behandelsystemen die een bijdrage leveren aan de verbetering van kwaliteit en kosten van de zorg in Nederland. 


Deel: ' Gebruikers Cefaly 95,7% ervaart geen bijwerkingen '
Lees ook