300 miljoen dollar order is beloning voor Minister Schippers


Minister Schippers bezoekt vaccinproducent Bilthoven Biologicals na succesvolle privatisering van het voormalige staatsbedrijf.

BILTHOVEN, 20140311 -- De opdracht van UNICEF voor 150 miljoen poliovaccins voor het Wereld Polio Eradicatie Programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een kroon op de privatisering van Bilthoven Biologicals. Tijdens een recent bezoek aan de vaccinproducent liet minister Schippers zich informeren over de order van 300 miljoen en de succesvolle privatisering van het bedrijf, die onder haar bewind tot stand is gekomen.

Voor de privatisering was de vaccinproductie onderdeel van het Nederlands Vaccin Instituut, een agentschap van het ministerie voor Volksgezondheid en Sport. Het voormalige - verliesgevende - staatsbedrijf werd in 2012 geprivatiseerd en verkocht aan de Poonawalla Groep in India.

[Minister Schippers bezoekt vaccinproducent Bilthoven Biologicals]

Werkgelegenheid
Minister Schippers toonde zich tijdens haar bezoek aan Bilthoven Biolocials gepast trots over de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt: “Het is heel uniek dat Bilthoven Biologicals in deze tijd zoveel investeert in hoogwaardige werkgelegenheid en in producten die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van miljoenen kinderen wereldwijd."

Verdubbeling omzet
Met de 150 miljoen poliovaccins uit Bilthoven levert het bedrijf  bijna de helft van het totale aantal benodigde vaccinsvoor het polio eradicatie initiatief van de WHO, UNICEF, PAHO en de Bill en Melinda Gates Foundation. De opdracht levert Bilthoven Biologicals daarom niet alleen 300 miljoen dollar op, maar ook een cruciale rol in het eradicatie programma van de WHO. Roeland van Dam, CEO van Bilthoven Biologicals, ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet: "De omzet zal zich de komende jaren een aantal maal verdubbelen. Daarmee kunnen we onze onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten versnellen en de productiecapaciteit verhogen."


Deel: ' Minister Schippers bezoekt vaccinproducent Bilthoven Biologicals '
Lees ook