Medstick nu ook met Elektronisch Kinddossier


Alle draagbare medische gegevens nu gecombineerd

NIJMEGEN, 20071015 -- Aan de functionaliteit van de Medstick is nu het complete elektronisch kinddossier toegevoegd, 37 pagina's met specifieke aanvullende informatie over de complete toestand en welzijn van het kind.

Elektronisch Kinddossier
Er is veel te doen rondom het elektronisch kinddossier, vooral dat het zo snel mogelijk inzetbaar zou moeten zijn maar ook dat er grote bedrijven in Nederland rechtzaken voeren om het Elektronisch Kinddossier te mogen ontwikkelen. Dat er een grote noodzaak bestaat om het kinddossier in te voeren blijkt uit cijfers waarbij er veel te veel kinderen slachtoffer zijn van geweld en problemen. Omdat de Medstick ook in die situaties direct inzetbaar is heeft Cinsol besloten het kinddossier te ontwikkelen.

Het Elektronisch Kinddossier is nu toegevoegd aan de Medstick plus, daarmee kan het gecombineerd worden met de gegevens die toch al beschikbaar waren in de Medstick zoals het huisartsdossier, het elektronisch medicatiedossier (EMD), de noodgegevens, het overige curatieve dossier en het gezondheidsdossier.

Het Elektronisch Kinddossier bestaat uit onder andere een deel met de fysieke toestand van het kind, een deel met psychische velden, een deel met omgevingsfactoren, opleiding, tests, sociale factoren en nog veel meer. De inhoud van het Kinddossier voldoet aan de specificaties van de Basis dataset JGZ versie 2.0.

De Medstick wordt daarmee een belangrijk instrument voor de jeugdzorg omdat het meerdere schakels in de keten bevat. De Medstick bestond al uit meer dan 30 pagina's met gegevens uit met name de gezondheidszorg. Kijk voor aanvullende informatie op www.medstick.nl.

Medstick
De Medstick is het eerste draagbare elektronisch patintendossier waarmee de patint altijd al zijn of haar medische gegevens bij zich kan dragen. De Medstick is beveiligd met een wachtwoord dus niemand kan ongeoorloofd de gegevens inzien uitgezonderd het noodoverzicht. De Medstick plus versie heeft alle functionaliteit die de Medstick basis ook heeft en daarbij het sportdossier, de algemene periodieke medische keuring, het sportdossier en nu dan dus ook het Elektronisch Kinddossier.

Prijs
De prijs van de Medstick Plus is 34,50
De prijs van de Medstick Basis is 24,50 voor leden van vakbond De Unie en 29,50 voor niet leden.


Deel: ' Medstick nu ook met Elektronisch Kinddossier '
Lees ook