Covidien kondigt beschikbaarheid aan van Nellcor™ OxiMax™ SpO2-technologie met Dräger Infinity® Acute Care System in Europa

BOULDER, Colo.--(BUSINESS WIRE)-- 20110106 --

Covidien (NYSE: COV), vooraanstaand wereldwijd leverancier van gezondheidsproducten en erkend vernieuwer in apparatuur voor mechanische ventilatie en beademing, heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe Infinity® MCable® met Nellcor™ OxiMax™-technologie als geïntegreerde component van het Dräger Infinity Acute Care System™ nu in Europa verkrijgbaar is. Dit systeem omvat de draagbare Infinity M540-monitor. De InfinityMCable met Nellcor OxiMax-technologie voegt twee vitale kenmerken toe aan de compacte Dräger-monitor: gespecialiseerde pulse-oximetriesensoren van Nellcor OxiMax en Nellcor SatSeconds™-alarmbeheertechnologie.

De naadloze integratie van geavanceerde pulse-oximetrietechnologie/door een clinicus gecontroleerd alarmbeheer van Covidien met draagbare patiёntencontroleapparatuur van Dräger, een toonaangevende fabrikant wereldwijd van medische apparatuur, onderstreept het permanente engagement van beide bedrijven om de gezondheidszorg te verbeteren. Met dit nieuwe, verbeterde apparaat beschikken clinici voortaan over ultramoderne controletechnologie om de patiёntenzorg te optimaliseren en wordt een technologische oplossing geboden voor meer efficiёntie in het ziekenhuis met een kleiner risico op menselijke fouten.

“Door de nauwgezette, constante controle van de SpO2-niveaus van patiёnten worden clinici in staat gesteld beslissingen te nemen over realtimegegevens,” zegt Robert J. White, General Manager en Vice President, Patient Monitoring, Covidien. “Het vervoer van patiёnten binnen het ziekenhuis kan leiden tot hiaten in de informatie, waardoor de klinische resultaten in sommige gevallen ontoereikend zijn. Bovendien vormt de zogenaamde “alarmmoeheid” een reёle bedreiging voor de veiligheid van de patiёnt. Hierdoor is het steeds moeilijker voor clinici in ziekenhuizen met personeelsgebrek om werkelijke medische noodgevallen te onderscheiden van voorbijgaande, minder belangrijke voorvallen. De technologieёn om deze problemen terug te dringen, moeten de veiligheid van de patiёnt verbeteren en de efficiёntie in het ziekenhuis bevorderen.”

Het Dräger Infinity Acute Care System is een volledig via het netwerk beheerd systeem dat patiëntencontrole, therapie en IT gedurende het gehele gezondheidszorgsysteem integreert. Het moet de veiligheid, efficiёntie en kwaliteit van de zorg verbeteren. Het systeem omvat de Infinity M540, een draagbare patiёntenmonitor die met de patiёnt mee wordt vervoerd als deze zich binnen het ziekenhuis verplaatst. Tijdens het vervoer legt de Infinity M540-monitor voortdurend vitale gegevens van de patiёnt vast, die worden weergegeven en opgeslagen. Als de patiёnt niet langer wordt vervoerd en de monitor weer op zijn plaats naast het bed van de patiёnt staat, stuurt deze automatisch alle voorvallen en tendensen van de patiёnt naar de Infinity Medical Cockpit™, een onderdeel van het Infinity Acute Care System. Hier worden de volledige gegevens perfect geregistreerd. Omdat de patiёnt niet van de monitoringapparatuur moet worden afgesloten om er vervolgens weer op te worden aangesloten, bestaat er een lager risico van niet-gedetecteerde voorvallen, met een betere klinische efficiёntie zonder dat de patiёnt wordt gestoord.

“Covidien is gericht op het identificeren van vernieuwende benaderingen om de veiligheid van de patiёnt te verhogen, waarbij clinici en ziekenhuizen tegelijkertijd worden geholpen om doeltreffender en efficiënter te werken,” zegt Scott Kelley, Vice President, Medical Affairs, Respiratory and Monitoring Solutions, Covidien. “Ons partnerschap met Dräger en de lancering van de Infinity MCable–Nellcor OxiMax zijn uitstekende voorbeelden van hoe ons voortdurend streven belangrijke en tastbare verbeteringen in de gezondheidszorg oplevert.”

De InfinityMCable–Nellcor OxiMax integreert de Nellcor SatSeconds-technologie in de Infinity M540-monitor. Het apparaat kan op deze wijze “smart alarms” genereren, gebaseerd op de ernst en duur van zuurstofgebrek bij een patiёnt. Clinici kunnen ook de door Covidien aangeboden vernieuwende sensoren gebruiken – zoals de Max-Fast™-voorhoofdsensor die wordt gebruikt bij patiёnten met onvoldoende perfusie en de SoftCare™-niet-klevende sensor voor patiёnten met een gevoelige huid. Deze apparaten werken alleen met de Nellcor OxiMax-technologie. Door het volledige assortiment van de Nellcor OxiMax pulse-oximetrietechnologie in de Dräger Infinity M540 op te nemen, kan de draagbare monitor op een efficiënte manier bij alle patiёntengroepen worden gebruikt, van pasgeborenen en pediatrische patiёnten tot zwakke geriatrische patiёnten.

“Dräger’s Infinity Acute Care System introduceert geavanceerde controleapparatuur in nieuwe gebieden van het verzorgingscontinuüm. Dankzij dit partnerschap hebben clinici nu toegang tot toonaangevende controletechnologieёn, aangeboden door Covidien,” verklaart Pete Wehrly, President, Respiratory and Monitoring Solutions, Covidien. “Met de lancering van de InfinityMCable–Nellcor OxiMax worden voor het eerst het SatSeconds-alarmbeheersyteem en onze geavanceerde SpO2-sensortechnologie verbonden in het Dräger’s Infinity Acute Care System aan de bedrand en daarbuiten.”

Over Covidien

Covidien is een vooraanstaand internationaal gezondheidsproductenbedrijf dat innovatieve medische oplossingen ontwikkelt voor een beter resultaat voor de patiënt en uitblinkt door middel van leiderschap en topkwaliteit op klinisch gebied. Covidien produceert, distribueert en onderhoudt een veelzijdig assortiment aan toonaangevende producten in drie segmenten: medische apparatuur, farmaceutische producten en medische verbruiksartikelen. De inkomsten van Covidien in 2010 bedroegen $10,4 miljard. Covidien heeft wereldwijd ongeveer 42.000 werknemers in meer dan 60 landen en haar producten worden verkocht in meer dan 140 landen. Zie www.covidien.com voor meer informatie over ons bedrijf.

Infinity, MCable, Medical Cockpit en Acute Care System zijn handelsmerken van Dräger.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Covidien
Sherri Hughes-Smith, 303-581-6849
Manager, Public Relations
Respiratory and Monitoring Solutions
sherri.hughes-smith@covidien.com
of
Bruce Farmer, 508-452-4372
Vice President
Public Relations

bruce.farmer@covidien.com

Ticker_symbol NYSE:COV

Deel: ' Covidien intoduceert Nellcor OxiMax SpO2-technologie in Europa '
Lees ook