Agentschap medisch onderzoek werkt samen met CaridianBCT aan de verdere ontwikkeling van celtherapie, introduceer nieuw, gesloten systeem voor klinisch onderzoek

Agentschap medisch onderzoek werkt samen met CaridianBCT aan de verdere ontwikkeling van celtherapie, introduceer nieuw, gesloten systeem voor klinisch onderzoek

LAKEWOOD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111019 --

CaridianBCT, de vooraanstaande mondiale leverancier van technologie, producten en diensten op het gebied van bloedbanken, transfusiegeneeskunde en celtherapie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het National Institutes of Health (NIH) Clinical Center de consistente celopbrengst en celkwaliteit heeft gecontroleerd die worden geproduceerd door een prototype van het Quantum celexpansiesysteem dat in staat is tot reproduceerbare expansie van klinische doses stromale beenmergcellen (BMSC), ook bekend als mesenchymale stamcellen. Met deze bevindingen heeft het agentschap onlangs het in de handel verkrijgbare systeem gekocht voor gebruik bij toekomstige klinische toepassingen.

Als nieuw, geautomatiseerd systeem voor het kweken van adherente en suspensiecellen in een functioneel gesloten omgeving, met gebruikmaking van holle-vezel bioreactortechnologie, stroomlijnen de unieke regelmogelijkheden van het Quantum systeem de celkweek, leveren reproduceerbare processen en verminderen het risico op contaminatie voor grootschalige productie van klinische cellen.

Het NIH Bone Marrow Stromal Cell Transplantation Center, dat valt onder het Department of Transfusion Medicine, voltooide zijn evaluatie van het systeem in augustus. de conclusie was dat de technologie met succes grote hoeveelheden stromale cellen uit volwassen beenmerg reproduceerde in een geautomatiseerde, volledig gesloten omgeving met een cel-eindproduct dat biologisch equivalent is aan de celkwaliteit die wordt gevonden met traditionele fles- of cel-fabrieksmethoden. Het NIH presenteerde deze gegevens op de bijeenkomst in 2010 van de International Society for Stem Cell Research.* De organisatie hoopt het BMSC productieproces met gebruikmaking van het Quantumsysteem in te dienen bij de Food and Drug Administration om te voldoen aan de productschaalvergrotingsbehoeften voor de behandeling van een scala van aandoeningen.

“Het NIH heeft aangegeven dat het tevreden was met de resultaten van het Quantumsysteem bij het aanmaken van klinische kwaliteit stromale cellen met gebruikmaking van Good Manufacturing Process (GMP) methoden,” aldus CaridianBCT’s Kim Nguyen, Ph.D., senior product specialist voor het Quantumsysteem. “Dit bench-top, geautomatiseerde hulpmiddel maakt de hoge doorvoer, reproduceerbaarheid en kwaliteit mogelijk die de branche nodig heeft om te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van Fase I, II en III klinisch onderzoek.”

Onderzoekers van het Trans-NIH Bone Marrow Stromal Cell Transplantation Center dat wordt gecoördineerd door Dr. Harvey Klein, hoofd van het Department of Transfusion Medicine van het Clinical Center en Dr. Pamela Robey van het National Institute of Dental and Craniofacial Research, werken sinds 2009 met een Quantumsysteem. De samenwerking met CaridianBCT begon in een poging om manieren te vinden om de kans op contaminatie te verminderen waarvan sprake was bij handmatige celproductiemethoden, tijd van medewerkers vrij te maken voor andere procedures, de celproductiewerkstroom te stroomlijnen en effectievere manieren te bepalen om op efficiënte wijze celproducten te produceren voor de behandeling van ziekten en aandoeningen bij de mens met nieuwe behandelingen volgens de laatste inzichten.

“CaridianBCT is trots op de samenwerking met het NIH die gericht is op de verdere ontwikkeling van celbehandelingen met het Quantumsysteem, met name op het gebied van het kweken van stromale beenmergcellen voor mogelijke behandeling van autoimmuunaandoeningen, acute host-versus-graft ziekte en verschillende hart-indicaties,” aldus Tom Jordan, Executive Vice President, Global Commercial Operations. “We beschouwen het NIH als een waardevolle partner bij onze inspanningen om het leven te verbeteren via innovatie, kwaliteit en dienstverlening.”

Over CaridianBCT:

CaridianBCT is de toonaangevende wereldwijde leverancier van producten en diensten bij bloedbanken, in ziekenhuizen en in de biotechnologie en voorziet klanten van producten die patiënten het leven redden door het geven van bloed. Na de aankoop van Terumo Corporation in april 2011 zullen CaridianBCT en Terumo Transfusion hun krachten bundelen als wereldwijd leider op het gebied van bloedcomponententechnologie. De gecombineerde bedrijven blijven zich inzetten voor het verbeteren van het leven via producten en diensten die zijn bestemd om te voldoen aan de zich steeds uitbreidende vraag naar veilige, topkwaliteit bloedcomponenten. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Lakewood, Colorado (VS) en heeft wereldwijde vestigingen in 32 landen en ongeveer 2500 medewerkers. Bezoek voor meer informatie www.caridianbct.com.

Over Terumo Corporation:

De in Tokio gevestigde Terumo Corporation behoort tot de meest vooraanstaande fabrikanten van medische hulpmiddelen ter wereld, met een verkoopcijfer van $4 miljard en vestigingen in meer dan 160 landen. Het bedrijf werd opgericht in 1921 en ontwikkelt, produceert en distribueert medische hulpmiddelen van wereldklasse, waaronder producten voor gebruik in de cardiothoracale chirurgie, bij interventieprocedures en in de transfusiegeneeskunde. Het bedrijf produceert ook een breed scala van spuiten en injectienaalden voor gebruik in ziekenhuizen en artsenpraktijken. Terumo levert een bijdrage aan de maatschappij door gewaardeerde producten en diensten te verlenen aan de gezondheidszorgmarkt en door in te spelen op de behoeften van beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg en hun patiënten. De aandelen van Terumo Corporation zijn genoteerd op de eerste sectie van de beurs van Tokio (nr. 4543, Reuters symbool <4543.T> of Bloomberg 4543: JP) en is een component van de Nikkei 225, de meest vooraanstaande aandelenindex van Japan.

Opmerkingen:

*Gegevens aanwezig

Door de National Institutes of Health of de medewerkers daarvan wordt hier geen aanbeveling beoogd van een organisatie, product of dienst die hier wordt genoemd en deze mag hiervan ook niet worden afgeleid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CaridianBCT
Laura Fusco, +1 303-205-2546
Global Corporate Communications

press@caridianbct.com

Deel: ' NIH Clinical Center bevestigt kwaliteit klinische cellen geproduceer.. '


Lees ook