SCYNEXIS presenteert gegevens die aantonen dat SCY-635 de aangeboren immuunrespons van het lichaam op HCV herstelt en een effectieve vervanging kan zijn voor recombinant interferon

--Grote vooruitgang op weg naar een geheel orale behandelstrategie--

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.--(BUSINESS WIRE)-- 20111108 --

Farmaceutisch bedrijf SCYNEXIS, Inc. heeft vandaag gegevens gepresenteerd waaruit blijkt dat SCY-635 - een nieuwe orale cyclophilin-remmer die wordt bestudeerd voor de behandeling van infectie met het hepatitis C-virus (HCV) - het natuurlijk afweermechanisme van het lichaam reactiveert, waardoor het in staat is de replicatie van het virus te remmen. De gegevens positioneren SCY-635 als een potentiële vervanger voor recombinant interferon - een onderdeel van de zorgstandaard voor de behandeling van hepatitis C dat wordt geassocieerd met significante bijwerkingen. De gegevens werden gepresenteerd in een postersessie op de 61e jaarvergadering van de Amerikaanse Vereniging voor de Studie van Leverziekten (AASLD) in San Francisco. SCY-635 ondergaat momenteel Fase 2 studies.

“De resultaten van deze studie introduceren een geheel nieuw mechanisme om HCV te behandelen en suggereren dat recombinant interferon in principe vervangen zou kunnen worden door onze orale cyclophilin-remmer, SCY-635 - wat een primair doel is in de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor deze ziekte,” alsdus Yves Ribeill, Ph.D., President en Chief Executive Officer van SCYNEXIS. “HCV is een complexe ziekte waarbij het virus zich verbergt voor het immuunsysteem van het lichaam. SCY-635 zorgt ervoor dat het virus zich niet langer kan verbergen, waardoor het zichtbaar is voor het immuunsysteem. In studies die tot op heden uitgevoerd zijn, werd SCY-635 goed verdragen en toonde het single-agent, klinisch betekenisvolle activiteit. Het heeft ook een uitstekend in vitro interactieprofiel getoond met andere goedgekeurde geneesmiddelen en toonaangevende producten in klinische ontwikkeling. Dit suggereert dat SCY-635 een belangrijke rol zou kunnen spelen in de zoektocht naar een nieuwe zorgstandaard voor HCV.”

“Dit is anders dan andere therapeutische benaderingen ter bestrijding van HCV, omdat SCY-635 voornamelijk werkzaam is op het niveau van de aangeboren immuunrespons van de gastheer,” verklaarde Sam Hopkins, Ph.D., Chief Scientific Officer bij SCYNEXIS. “Cyclophilin A werkt voornamelijk op het niveau van een gastheerdoelwit en vermindert daarmee de kans op ontwikkeling van resistentie die typisch geassocieerd is met direct werkende antivirale middelen.”

In de posterpresentatie met de titel, “De niet-immunosuppressieve cyclophilin-remmer SCY-635 oefent klinische anti-HCV-activiteit uit door de expressie van endogene interferonen opwaarts te reguleren,” toonde SCYNEXIS aan dat behandeling met SCY-635 monotherapie resulteerde in dosis- en concentratie-afhankelijke stijgingen in de plasma-eiwitconcentraties van meerdere endogene interferonen, waaronder interferon alfa en interferon lambda-1 bij patiënten die chronisch geïnfecteerd zijn met het genotype 1a hepatitis C-virus. De opwaarts gereguleerde expressie van meerdere interferonen werd geassocieerd met een verhoogde expressie van door interferon gestimuleerde genen. De gegevens tonen ook een correlatie tussen SCY-635 plasmaspiegels en de expressie van type 1 en type 3 interferonen; de aanwezigheid van deze interferonen tonen aan dat het lichaam nu in staat is om te reageren op het virus.

SCYNEXIS presenteerde ook twee bijkomende studies van SCY-635 op de AASLD-bijeenkomst. In een studie werd door SCYNEXIS aangetoond dat in overeenstemming met de klinische waarnemingen, SCY-635 in een verhoogde expressie van meerdere type 1 en 3 interferonen in vitro resulteert en dat SCY-635 net zo effectief is als IFNα-2b in de bestrijding van HCV en het voorkomen van virale 'rebound' in vitro. De laatste studie onderzocht mogelijke geneesmiddelinteracties tussen SCY-635 en telaprevir en toonden aan dat SCY-635 een lager risico toonde op mogelijke nadelige interacties tussen geneesmiddelen wanneer in vitro vergeleken met andere cyclophilin-remmers.

Over SCY-635 en het cyclophilin-remmerplatform van SCYNEXIS

SCY-635 vertegenwoordigt een nieuwe klasse van therapeutische middelen voor de behandeling van HCV-infectie. SCY-635 is de eerste kandidaat in een nieuwe klasse van niet-immunosuppressieve, orale cyclophilin-remmers die het eigendom zijn van SCYNEXIS. Cyclophilins zijn een familie van enzymatische eiwitten die helpen bij het vouwen en transporteren van andere eiwitten gesynthetiseerd in een cel. Wetenschappers van SCYNEXIS hebben derivaten van Cyclosporine A gesynthetiseerd, waarbinnen cyclophilin bindende activiteit (die zorgt voor anti-HCV-activiteit) gescheiden wordt van calcineurine bindende activiteit (die zorgt voor immunosuppressie). Een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs geeft aan dat niet-immunosuppressieve analogen van Cyclosporine A toepassingen kan hebben op verschillende therapeutische gebieden. Cyclophilins spelen een centrale rol in de pathofysiologie van chronische virale infecties, neuro- en cardio-degeneratieve ziekten. Cyclophilin-remming is dan ook een aantrekkelijk doelwit voor de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen.

Over SCYNEXIS

SCYNEXIS is een vooraanstaand bedrijf voor de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen dat effectieve en innovatieve pijplijnoplossingen levert aan farmaceutische en wereldwijde gezondheidszorgpartners. Onze succesvolle reputatie is het gevolg van de levering van 11 pre-klinische en klinische kandidaat-geneesmiddelen in de afgelopen 5 jaar. Het bedrijf, dat gevestigd is in Research Triangle Park, North Carolina, is een eigen interne pijplijn op basis van cyclophilin-remmers aan het ontwikkelen, een klasse van geneesmiddelen die beschikt over aanzienlijk potentieel voor de behandeling van een breed scala van ziekten. Bezoek onze website op www.scynexis.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
SCYNEXIS, Inc.
Terry Marquardt, +1 919-544-8603
Executive Director
Market Development & Communications
terry.marquardt@scynexis.com
of
SCYNEXIS mediacontacten:
MacDougall Biomedical Communications
Cory Tromblee, +1 781-235-3060
ctromblee@macbiocom.com
of
Rick Rountree Communications, Inc.
Rick Rountree, +1 919-878-1144

rick@rickrountree.com

Deel: ' SCYNEXIS toont aan dat SCY-635 immuunrespons op HCV herstelt '


Lees ook