Gedoneerd bloed opsporen met radiofrequentielabels

Fenwal is nu de exclusieve leverancier van het onderscheiden Biolog-id-systeem

LAKE ZURICH, Illinois (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111122 --

Fenwal, Inc., een wereldwijd bedrijf voor medische technologie gericht op het verbeteren van de verzameling, scheiding, veiligheid en beschikbaarheid van bloed, kondigde vandaag aan dat het een vijfjarig akkoord heeft ondertekend met Biolog-id voor de exclusieve verdeling van het Biolog-id RFID (radiofrequentie-identificatie) opsporings- en traceerbaarheidssysteem voor bloed in Europa en de Verenigde Staten. Het product heeft reeds de CE-certificering in Europa en de bedrijven plannen om de goedkeuring aan te vragen bij de U.S. Food and Drug Administration.

Het Biolog-id-systeem levert uitgebreide informatie over elke bloedeenheid na de verzameling via transfusie met real-time data beschikbaar voor zowel het ziekenhuis als de bloed- of plasmaverzamelsite. Dit helpt bij het beheren van de bloedvoorraden, het opvolgen van de temperatuur- en opslagvoorwaarden en het garanderen dat de correcte bloedeenheid overeenstemt met de behoefte van de patiënt.

Het Biolog-id-systeem gebruikt radiogolven om data van elektronische labels te verzenden en op te slaan en helpt hierdoor om transfusiefouten te vermijden door handmatige stappen en procedures op papier te elimineren. Het systeem zorgt er ook voor dat bloedcentra en ziekenhuizen doeltreffender samenwerken om te garanderen dat het juiste bloed beschikbaar is wanneer het nodig is, door beide organisaties onmiddellijke inzage in de bloedvoorraden van de volledige toeleveringsketen te geven.

De RFID-technologie biedt voordelen die vandaag de dag niet beschikbaar zijn met barcodesystemen. RFID-labels kunnen door containers gelezen worden en verschillende labels kunnen simultaan gelezen worden. Barcodes kunnen alleen afzonderlijk gelezen worden en moeten zich rechtstreeks in lijn met de barcodelezer bevinden. Ontwikkelingen in de RFID-technologie laten nu het opsporen van omgevingsfactoren zoals temperatuur toe, wat belangrijk is binnen de transfusiegeneeskunde.

“RFID-technologie kan de veiligheid en doeltreffendheid van de geleverde gezondheidszorg verbeteren en de kosten verminderen via een betere voorraadbeheer,” aldus Dean Gregory, senior VP, Global Commercial Operations, voor Fenwal. “Dit is een belangrijk nieuw hulpmiddel voor de transfusiegeneeskunde. We zijn verheugd om een partner van Biolog-id te zijn en om onze wereldwijde toegang tot een uitgebreide RFID-oplossing voor het opsporen en de traceerbaarheid van bloed uit te breiden. Dit kan helpen bij het verbeteren van de veiligheid en doeltreffendheid van het beheer en de levering van bloedproducten.”

“Fenwal is een vertrouwde naam in de transfusiegeneeskunde met een breed mondiaal bereik,” aldus Jean-Claude Mongrenier, voorzitter en CEO van Biolog-id. “Als toonaangevende innovator in bloedtechnologieën begrijpt Fenwal de noodzaak en waarde van RFID in de transfusiegeneeskunde. We kijken er naar uit om met Fenwal samen te werken om te helpen bij de verbetering van de veiligheid en doeltreffendheid in de gezondheidszorg door een uitgebreide RFID-oplossing voor de opsporing en traceerbaarheid van bloed toegankelijker te maken.”

RFID Journal, een leidinggevende nieuws- en informatiebron over RFID en haar bedrijfstoepassingen, erkende het RFID-systeem van Biolog-id als één van de tien beste nieuwe producten die tijdens hun expo 2011 getoond werden.

Over Fenwal

Fenwal, Inc. is een wereldwijd bedrijf voor medische technologie gericht op het verbeteren van de verzameling, filtratie, scheiding, opslag en transfusie van bloed om de beschikbaarheid, veiligheid en doeltreffendheid van de bloedcomponenten te garanderen. Fenwal is uniek voor wat betreft haar ervaring en engagement op het gebied van de transfusiegeneeskunde. Het bedrijf biedt een breed gamma aan producten aan voor het automatisch of handmatig verzamelen van bloedcomponenten. De producten en de geavanceerde verzamelings- en scheidingstechnologieën van Fenwal worden in zes continenten gebruikt om te helpen bij de behandeling van patiënten. Fenwal, Inc is gevestigd in Lake Zurich, Illinois (VS). Ga naar www.fenwalinc.com voor meer informatie over Fenwal.

Over Biolog-id

Biolog-id is een private onderneming, gevestigd in Bernay, Frankrijk. Het bedrijf levert opsporings- en traceerbaarheidsoplossingen voor biowetenschappen en is gespecialiseerd in RFID met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en integreren van elektronische en mobiele identificatiesystemen. Ga naar www.biolog-id.com voor meer informatie over Biolog-id.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Fenwal, Inc.
Media contact:
Tanya Tyska, +1 847-550-2732

tanya.tyska@fenwalinc.com

Deel: ' Gedoneerd bloed opsporen met radiofrequentielabels '
Lees ook