Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai krijgt AAALAC-certificatie

SHANGHAI, China--(BUSINESS WIRE)-- 20091027 --

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai is erkend als geaccrediteerde International Association for Assessment and Accreditation of Laboratory Animal Care (AAALAC) faciliteit. Deze accreditatie onderstreept het commitment van het bedrijf aan kwaliteitsonderzoek nog meer. Het AAALAC-initiatief stond onder leiding van Lijie Fu, PhD, Executive Vice President of Operations, die naar China terugkeerde met aanzienlijke branche-, wetenschappelijke en CRO-ervaring.

We erkenden dat volledige AAALAC-certificatie van essentieel belang is voor het vaststellen van de geloofwaardigheid binnen de branche. We begrijpen en waarderen de noodzaak van deze normen en hebben hard gewerkt aan het bereiken van dit doel. Met ons toegewijde leiderschap en deze accreditatie zijn we nu in staat om onze mogelijkheden te verbeteren om meer tegemoet te komen aan de behoeften van onze sponsors”, aldus Bill Parfet, MBA, Chairman of the Board van Medicilon/MPI Preclinical Research–Shanghai, en Chairman and CEO van MPI Research.

Volledige AAALAC accreditatie is een reflectie van hoge normen, verantwoordelijkheid en een commitment aan het welzijn van dieren. Het wordt erkend als een mijlpaal en een benchmark voor verantwoordelijke en ethische zorg voor proefdieren en bepaalt ook de normen voor diergeneeskundige zorg, veiligheid en gezondheid in de beroepsomgeving en fysieke voorziening of HVAC-normen die gelijk zijn aan die van veel Westerse instellingen of deze overtreffen.

Het bedrijf schrijft het bereiken van deze certificatie toe aan de dubbele inspanningen van het toegewijde wetenschappelijke managementteam, onder leiding van Mingli Chen, MD, MS, DABT, VP of Research, naast een multidisciplinair team geleverd door een van de moederbedrijven, MPI Research. De teamleden van MPI Research aanvaardden langdurige opdrachten in Shanghai om de locale medewerkers op te leiden op het gebied van Good Laboratory Practices (GLP) en AAALAC-normen.

We prijzen ons gelukkig dat wij een zo bekwaam en enthousiast team hebben dat zorgt dat ons pas opgerichte bedrijf voldoet aan de registratienormen in de branche. We zijn er trots op dat we uitstekend werk leveren en zijn ons bewust van de stapopen die nodig zijn om dit kwaliteitsniveau te bereiken”, aldus Jintao Zhang, PhD, CEO van Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai. Dr. Zhang was een van de oprichters van Medicilon Shanghai, het tweede moederbedrijf van deze joint venture, en was daar CEO in 2008.

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai levert farmaceutische en biotechnologiebedrijven wereldwijd hoge kwaliteit geneesmiddelontdekkings- en ontwikkelingsonderzoek in een Aziatische vestiging die voldoet aan wereldwijde normen op registratiegebied.

Bezoek voor nadere informatie over Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai medicilon-mpi.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai
Jintao Zhang, PhD, CEO
+ 86 21 31268381

info@medicilon-mpi.com

Deel: ' Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai krijgt AAALAC-certificatie '
Lees ook