Panasonic kiest Formex Medical als distributeur chirurgische monitoren


Panasonic heeft Formex Medical benaderd als partner voor de Nederlandse markt. Formex Medical zal opereren als exclusief distributeur voor een nieuwe productlijn medische monitoren voor chirurgische toepassing. Met deze nieuwe apparaten breidt Panasonic zijn activiteiten op het gebied van medische technologie uit.

GOUDA, 20130312 -- De nieuwe lijn bestaat uit drie Full HD breedbeeldmonitoren, waaronder een model met ondersteuning voor 3D-beelden. De monitoren zijn specifiek ontworpen voor het gebruik in operatiekamers en voldoen aan de normen voor gebruik in medische ruimtes. Ze zijn voorzien van uitgebreide aansluitmogelijkheden voor medische apparatuur. Een grote focus ligt daarnaast op de weergave van een optimale beeldkwaliteit. Een combinatie van geavanceerde technologieën zorgt voor een zo getrouw mogelijke kleurweergave, met altijd een optimale balans tussen helderheid en contrast. De IPS-Pro schermtechnologie zorgt voor een verbeterde kijkhoek, zodat artsen vanuit verschillende posities aan de operatietafel het beeld duidelijk kunnen waarnemen.

Anita Mahtabsing, statutair directeur van Formex Medical ziet in de machines een aanwinst voor de markt: “De beeldkwaliteit van de Panasonic monitoren is op veel vlakken indrukwekkend. Zo beschikt het 26-inch model over een weergave van maar liefst 10,7 miljard kleuren en een contrastratio van 1400:1. Door gebruik van picture-in-picture kunnen er beelden uit 3 verschillende bronnen tegelijk getoond worden.”

De eerste testen door gebruikers zijn positief: "Bij het aansluiten van het scherm viel ons gelijk de intensiteit van het beeld op. Kleuren worden veel echter en beter doorgegeven. Er kunnen meerdere apparaten op de monitor worden aangesloten (bijv. PC, processor voor endoscopie en anesthesieapparatuur) waarvan de outputs via picture-in-picture tegelijk worden weergegeven. Dit vormt een krachtige feature in combinatie met de gebruikersprofielen en presets; zo schakel je eenvoudig tussen welke output groot moet worden weergegeven."

Formex Medical zal de Panasonic monitoren presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

Over Formex Medical
Formex Medical staat bekend als een belangrijke speler op de medische  markt met een innovatief  productportfolio. Het bedrijf is gespecialiseerd in ICT-producten en oplossingen voor de zorg. Klanten roemen de service, betrokkenheid en informele organisatie.

Productinformatie:
https://www.formex-medical.nl/index.php?search=EJ-


Deel: ' Panasonic kiest Formex Medical als distributeur chirurgische monitoren '
Lees ook