Covidien maakt de lancering bekend van de draagbare beademingsmachine Puritan Bennett™ 560 in Europa

Lichtgewicht beademingsmachine biedt draagbare ademhalingsondersteuning ten behoeve van volwassenen en kinderen

BOULDER, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20100923 --

Covidien (NYSE: COV), een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg en erkende innovator op het gebied van toestellen voor beademing en ademhalingsondersteuning, heeft vandaag bekendgemaakt dat de beademingsmachine Puritan Bennett™ 560 vanaf nu verkrijgbaar is in Europa. De Puritan Bennett 560 is compact en draagbaar en weegt slechts 4,5 kg. Dit lichtgewicht toestel biedt mobiele ademhalingsondersteuning. Hierdoor kunnen volwassenen en kinderen die behoefte hebben aan ademhalingsondersteuning met een gerust gevoel deelnemen aan dagelijkse activiteiten.

De beademingsmachine Puritan Bennett 560 is speciaal ontworpen met nadruk op het comfort van de patiënt, veiligheid en verplaatsbaarheid. De lithium-ion-batterij biedt voldoende energie voor 11 uur gebruik, zodat het toestel gedurende langere tijd van huis kan worden gebruikt. Een batterijmeter geeft in real-time aan hoe lang het toestel nog kan worden gebruikt alvorens het weer moet worden opgeladen. Daarnaast is een autoadapter aanwezig, zodat de patiënt met een nog veiliger gevoel van huis kan.

De Puritan Bennett 560 registreert de gegevens van de patiënt, hetgeen van levensbelang is voor de arts. De arts kan de gegevens van de beademingsmachine eenvoudig met behulp van een USB-geheugenapparaat overzetten van de beademingsmachine naar een computer. Gegevens met betrekking tot patiëntcompliantie, trendgegevens en gedetailleerde golfvormen kunnen worden geanalyseerd met behulp van de Puritan Bennett Respiratory Insight-software.

“De Puritan Bennett 560 beademingsmachine biedt vele patiëntgerichte functies, zoals batterijvoeding voor 11 uur gebruik, en functies waarmee artsen de zorg voor de patiënt kan reguleren en de vooruitgang van de patiënt kan volgen,” aldus dr. Cesare Gregoretti, hoofd van de afdeling Anesthesiologie van het Maria Adelaide-ziekenhuis in Adelaide, in het Italiaanse Turijn. “Voorzieningen als USB-functionaliteit maken het mogelijk de ademhalingspatronen van de patiënt en de interactie tussen patiënt en beademingsmachine beter te volgen.”

Door het gebruik van DAR™-filters in combinatie met de Puritan Bennett 560 kunnen patiënten tevens het risico verlagen dat zij in contact komen met in de lucht voorkomende bacteriën en virussen die aandoeningen aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. De filters helpen de inademing van infectueuze stoffen te blokkeren en helpen tevens te voorkomen dat ziektekiemen worden uitgeademd in de omgeving, waardoor het risico voor familieleden en zorgverleners wordt verminderd.

“Technologieën die mobiliteit koppelen aan betrouwbaarheid zijn onlosmakelijk verbonden met de vooruitgang van de gezondheidszorg. De Europese lancering van de Puritan Bennett 560 ventilator vormt een belangrijke stap in onze inspanningen ter verbetering van de veiligheid van de patiënt, verhoging van de geneeskundige werkzaamheid en verbetering van de efficiëntie van de gezondheidszorg door geavanceerde medische technologie beschikbaar te maken voor gebruik in het ziekenhuis en thuis,” aldus RolandPfleger, Vice President en General Managervan Respiratory and Monitoring Solutions voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Covidien.

Over Covidien

Covidien is een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg dat innovatieve oplossingen creëert voor een beter resultaat voor de patiënt en uitblinkt door middel van leiderschap en topkwaliteit op klinisch gebied. Covidien produceert, distribueert en onderhoudt een veelzijdig assortiment aan toonaangevende producten in drie segmenten: medische apparatuur, farmaceutische producten en medische verbruiksartikelen. De inkomsten van Covidien in 2009 bedroegen $10.3 miljard. Covidien heeft meer dan 42.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer 60 landen. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 140 landen. Zie www.covidien.com voor meer informatie over ons bedrijf.

*Volledig opgeladen batterij bij kamertemperatuur, bij de volgende instellingen: Vt=200 ml (± 5ml), PIP=10 cm H2O (±2 cm H2O), Rtot=15 bpm. Wijziging van het niveau, afwijkingen in de omstandigheden en fysiologische kenmerken van de patiënt kunnen gevolgen hebben voor de gebruiksduur van de batterij.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Covidien
Sherri Hughes-Smith, +1 303-581-6849
Manager, Public Relations
Respiratory and Monitoring Solutions
sherri.hughes-smith@covidien.com
of
Bruce Farmer, +1 508-452-4372
Vice President
Public Relations
bruce.farmer@covidien.com
of
Coleman Lannum, CFA, +1 508-452-4343
Vice President
Investor Relations
cole.lannum@covidien.com
of
Brian Nameth, +1 508-452-4363
Director
Investor Relations

brian.nameth@covidien.com

Ticker_symbol NYSE:COV

Deel: ' Draagbare beademingsmachine Puritan Bennett 560 van Covidien '


Lees ook