Abortus een kind van de mythen


'S-HERTOGENBOSCH, 20071204 -- Dr. Bernhard Nathanson, in 1968 medeoprichter van NARAL, de eerste politieke actiegroep in Amerika die ijverde voor legale abortus, en een vroegere directeur van de grootste abortus-kliniek ter wereld, in New York, vertelt in zijn schokkende onthullingen hoe hij met andere medestanders de pro-abortus mythen uitvond en lanceerde om abortus legaal te krijgen. (Volgens van Dale's woordenboek is een mythe een als juist aanvaarde maar ongefundeerde voorstelling). Door grove vervalsing van de gegevens van het aantal illegale abortussen in Amerika en het aantal overleden moeders hierdoor ontstond de over de hele wereld gebruikte mythe: Abortus moet legaal zijn om grote moedersterfte door illegale abortus te voorkomen.

Gebaseerd op genoemde onthullingen van Dr.Nathanson, komt moedersterfte door illegale abortus in werkelijkheid zo zelden voor, dat elk moederleven dat gespaard wordt door legale abortus gepaard gaat met het aborteren van 6000 ongeboren baby's. Dit ligt in de zelfde orde van grootte als gegevens van de VN. Dr.Nathanson, intussen een pro-life-aanhanger, voelt zich verantwoordelijk voor 75000 abortussen.

Een andere belangrijke mythe, onthuld door Dr. Nathanson en door zijn organisatie wereldkundig gemaakt is: Legaal wordt er evenveel geaborteerd als illegaal. Deze mythe was uitgevonden om te benadrukken dat legale `veilige' abortus de voorkeur verdient. In werkelijkheid werd in de eerste jaren van legale abortus in Amerika 15x zoveel legaal geaborteerd als illegaal, in de voorgaande periode.

Met de mythe, Het is onmogelijk voor een mens te weten wanneer het leven van een ongeboren kind begint, wil men de mensen laten geloven dat abortus zou gaan om het verwijderen van klonters weefsel en niet om het afbreken van het leven van een ongeboren kindje. Dr.Nathanson zegt hierover: "Het wetenschappelijke bewijs toont onweerlegbaar aan dat het leven van het ongeboren kind begint bij de ontvangenis, bij de bevruchting". Er is een overweldigende overeenstemming op dit punt in ontelbare medische, biologische en wetenschappelijke geschriften. Lees meer op www.referendumongeborenkind.nl bij `de pioniers' en `pro-abortus-mythen'

Volgens de stichting van de Landelijke Campagne, Recht op Leven voor het Ongeboren Kind, welke campagne momenteel wordt gevoerd, is het verbijsterend dat abortus nog steeds in stand wordt gehouden door veertig jaar oude mythen, en door de achterhaalde slogan `baas in eigen buik' welke voorbij gaat aan het recht op leven van het ongeboren kind en het leed van de moeders en vaders door abortus.

Het is, volgens de stichting, de hoogste tijd en de tijd is rijp om abortus af te schaffen. Daar kunt u nu aan meehelpen. U kunt nu opkomen voor het ongeboren kind. Het gaat om respect voor het leven, inclusief dat van het ongeboren kind, en verantwoordelijkheid nemen voor je doen en laten. Zo was het in Nederland voor het `abortus tijdperk' en zo is het nog steeds in veel andere landen waar abortus illegaal is.

De stichting roept u op mee te doen aan deze Landelijke Campagne, Recht op Leven voor het Ongeboren Kind. MASSALE STEUN BRENGT DE OPLOSSING.

Voor meer informatie: de Stichting Referendum voor het Ongeboren Kind, www.referendumongeborenkind.nl
Postbus 2430 5202CK 's-Hertogenbosch, telefoon 073-6221622;
e-mail: info@referendumongeborenkind.nl

Met medewerking van de Stichting voor Recht Zonder Onderscheid te Heilig Land Stichting.


Deel: ' Abortus een kind van de mythen '
Lees ook