Zwangeren kunnen nu ook terecht bij Echocentrum Rijnmond


Sinds kort kunnen zwangeren voor de medische 20 weken echo ook terecht bij Echocentrum Rijnmond in Barendrecht

BARENDRECHT, 20071120 -- In 2006 is Prenatale Screening landelijk ingevoerd in Nederland. Elke zwangere heeft sindsdien recht op een medische 20 weken echo, die vanuit de basisverzekering vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Bovendien hebben zwangeren het recht op de vrijheid van keuze waar ze deze medische echo laten uitvoeren.

Sinds kort kunnen zwangeren voor deze medische 20 weken echo (ook wel screeningsecho of Structureel Echo Onderzoek (SEO) genoemd) terecht bij Echocentrum Rijnmond in Barendrecht. Dit echocentrum beschikt over alle wettelijke vergunningen om deze screeningsecho's uit te mogen voeren. Hiervoor heeft het echocentrum o.a. een overeenkomst met het Regionale Centrum Prenatale Screening, de Stichting Prenatale Screening Zuidwest Nederland. Het centrum werkt samen met enkele verloskundigen in de regio. Voor het maken van een afspraak voor een medische 20 weken echo is een verwijzing tegenwoordig niet meer verplicht. Zwangeren hebben immers de vrijheid van keuze waar ze de screeningsecho laten uitvoeren.

De gecertificeerde echoscopiste heeft de beschikking over geavanceerde echo apparatuur en maakt het SEO tussen de 19e en 22e week van de zwangerschap. De 20 weken echo's worden uitsluitend in 2D gemaakt en worden niet op DVD opgenomen. Wel krijgt de zwangere een paar mooie 2D foto's mee.

De moderne praktijk van Echocentrum Rijnmond bevindt zich in Barendrecht aan de Meerwedesingel 98. Een afspraak voor een 20 weken echo maakt u door telefonisch contact op te nemen via tel 0180-614256 of door een aanvraagformulier voor een afspraak op de Echocentrum Rijnmond website www.echocentrumrijnmond.nl/ in te vullen.

Kijk voor meer informatie over het echocentrum en de 20 weken echo op de website www.echocentrumrijnmond.nl.


Deel: ' Zwangeren kunnen nu ook terecht bij Echocentrum Rijnmond '
Lees ook