Onbeperkte fysiotherapie steeds lastiger te verzekeren in 2017


BARENDRECHT, 20161121 -- Het afsluiten van een zorgverzekering met een vergoeding voor een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen wordt steeds lastiger. Dat blijkt uit een rondgang van ZorgWijzer.nl onder alle zorgverzekeraars. Aanvullende verzekeringen met een volledige dekking voor fysiotherapie worden in 2017 door slechts negen verzekeraars aangeboden, waarvan er bij vier eerst nog een medische selectie moet worden ondergaan. Bovendien stijgen de premies van deze uitgebreide verzekeringen ieder jaar opnieuw.

Steeds duurder
Cijfers van ZorgWijzer.nl geven aan dat de gemiddelde maandpremie voor een pakket met een volledige vergoeding voor fysiotherapie in de afgelopen drie jaar met meer dan 10 euro is toegenomen. Volgend jaar kost een gemiddelde polis 82 euro per maand. Dat is 10,71 euro meer dan in 2014 en 1,22 euro per maand meer dan in 2016.

Vooral patiënten met een chronische aandoening aan het beweegapparaat, bijvoorbeeld reuma, zijn de dupe van de steeds hogere premies en het beperkte zorgaanbod. Dit komt omdat deze groep door veel verzekeraars worden geweigerd in verband met hun medische achtergrond en daarom zijn aangewezen op aanvullende verzekeringen zonder medische selectie. Voor deze polissen (5 stuks in totaal) ligt de premie echter gemiddeld ruim 10 euro per maand hoger dan verzekeringen met medische selectie, namelijk op 92,10 euro per maand.

[Onbeperkte fysiotherapie steeds lastiger te verzekeren in 2017]
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Basispakket
Voor bepaalde chronische aandoeningen, zoals een ruggenmergaandoening, Multipele Sclerose of een Frozen Shoulder kan men rekening op een ‘volledige’ vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering.

Wel moet de patiënt de eerste 20 behandelingen fysiotherapie (per indicatie) zelf betalen evenals de jaarlijkse kosten voor het eigen risico (385 euro in 2017). 

Op ZorgWijzer.nl staat een overzicht van alle verzekeraars die onbeperkte fysiotherapie nog wél aanbieden en tegen welke premie. 


Deel: ' Onbeperkte fysiotherapie steeds lastiger te verzekeren in 2017 '
Lees ook