Eerste kraampakket in Nederland met Halal Vitamines


HalalVital heeft voor Sensa Zorggroep een kraampakket samengesteld met 100% Halal gecertificeerde vitamines en supplementen tijdens zwangerschap en borstvoeding vrij van alcohol en varkensgelatine

EINDHOVEN, 20151216 -- De Nederlandse vitamineproducent HalalVital heeft in Sensa Zorggroep de eerste partner in de zorg gevonden. Vanaf heden biedt Sensa Zorggroep in haar kraampakket de Halal gecertificeerde vitamines aan van HalalVital. Sensa Zorggroep is uniek omdat Kraamzorg Anne de eerste Nederlandse zorgverlener is, die interculturele kraamzorg aanbiedt. De zorgverlener biedt zorg voor elke levensfase, vanaf zwangerschap tot en met een eigen verpleeghuis. De producten van HalalVital sluiten naadloos aan op de behoeften van de doelgroep die Sensa Zorggroep bedient.

Directeur Suleyman Gogus: “Als eerste zorgverlener in Nederland startte Sensa Zorggroep 6 jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze Nederlandse Zorgverlener, die interculturele kwalitatief hoogwaardig zorg aanbiedt vanaf de eerste tot en met de laatste levensfase. De producten van HalalVital passen bij onze doelgroep en de kwaliteit die wij willen aanbieden aan al onze klanten.”

Sensa zorggroep is uniek omdat zij alle zorg onder één dak aanbiedt. Kraamzorg Anne is een interculturele kraamzorg organisatie die snel en gezond groeit. De zorgvraag van de kraamvouw en haar naasten beantwoordt Kraamzorg Anne in haar eigen vertrouwde omgeving met de nodige deskundigheid, professionaliteit en flexibiliteit, waarbij hart voor de zorg een onmisbare factor is. Deze doelen zijn voor Kraamzorg Anne realiseerbaar door de deskundigheid van haar werknemers, hun kennis over en hun affiniteit met verschillende culturen, normen en waarden en de nauwe samenwerkingsverbanden met partners zoals o.a. HalalVital.

Niche van 1.8 miljard

Naast Sensa Zorggroep als de nieuwste partner biedt HalalVital via haar online shop de Halal gecertificeerde vitamines en supplementen aan. Dit maakt het assortiment van HalalVital wereldwijd voor iedereen beschikbaar. Het bedrijf wil speciaal de Moslim gemeenschap, een doelgroep van 1.8 miljard mensen, aanspreken. Volgens de Association of the European Self-Medication Industry (AESGP) is de markt wereldwijd voor vitamines en mineralen in 2015 ruim 30 miljard euro waard.

Halal Keurmerk

HalalVital heeft anderhalf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van vitamines en supplementen die voldoen aan de strenge Europese wet- en regelgeving, HACCP en daar bovenop het Halal keurmerk. Dit houdt in dat de producten van HalalVital aan extra kwaliteitscontroles voldoen. Voor Moslims is het belangrijk dat producten Halal waardig zijn. Dat betekent o.a. dat de vitamines en mineralen geen stoffen bevatten zoals varkensgelatine en alcohol en op een Halal waardige manier geproduceerd worden. Ryan: “Veel mensen weten niet dat tabletjes een coating hebben waarbij alcohol is gebruikt, maar ook bij het distilleren van Visolie wordt vaak alcohol gebruikt. Ook wordt vaak gedacht dat vegetarische vitamines Halal zijn, maar dit is een misvatting.“

De eerste producten in het assortiment van HalalVital zijn onder andere multivitamines voor volwassenen en kinderen, Vitamine D3, Vitamine C, Magnesium, Probiotica, Melatonine en Calcium. Onlangs zijn er Visolie, een afslankproduct en Proteine shake bijgekomen en wordt het assortiment binnenkort uitgebreid met producten voor o.a. meer energie en tegen haaruitval.

Halal Financiering

HalalVital B.V. heeft het opstartkapitaal via equity crowdfunding gerealiseerd. Deze manier van financiering is Halal, omdat het gaat om aandelen en er niet met rente wordt gewerkt.  In twee crowdfunding campagnes hebben meer dan 150 investeerders hun vertrouwen in HalalVital getoond. “Dit is een best practice crowfunding campagne”, zegt Robbin Hoogstraten van financieringsplatform Symbid, “en omdat het om aandelen gaat komt er geen rente aan te pas, waardoor het ook Halal is om op deze manier goede ideeën te financieren.”

Over HalalVital
HalalVital B.V. is de eerste in Europa die 100% gecertificeerde hoogwaardige kwalitatieve vitamines en supplementen online wereldwijd aanbiedt. Een typisch Nederlands bedrijf met visie en kennis om de grootst groeiende markt op een moderne manier te bedienen. Onze focus is de Halal Lifestyle, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. www.halalvital.com

Over Sensa Zorggroep

Sensa Zorggroep is ontstaan door de groeiende vraag naar klantgerichte zorg, waarbij rekening wordt gehouden met de culturele achtergrond van cliënt. Sensa Zorggroep biedt hulp aan clienten van verschillende achtergronden en gespecialiseerd in het bieden van hulp aan clienten met een niet-Nederlandse achtergrond. Sensa Zorggroep is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Daarnaast leveren zij zorg aan ouderen, lichamelijk gehandicapten, mensen met psychische problemen en chronisch zieken. De client staat centraal. www.sensazorg.nl


Deel: ' Eerste kraampakket in Nederland met Halal Vitamines '
Lees ook