Preproductieactiviteiten rond isolatie- en beperkingsunits van A.I.R. versneld wegens zorgen over wereldwijde verspreiding van H1N1 influenza of varkensgriep

ANDOVER, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20090514 --

American Innovative Research Corporation (A.I.R. Corp.) heeft plannen bekendgemaakt voor de versnelling van de preproductieactiviteiten rond hun Isolation and Containment units (I-Con™). Bij een dreigende pandemie is preventie volgens de leiding van A.I.R. net zo belangrijk als genezing. David Palmer, CEO en medeoprichter van het bedrijf dat drie jaar geleden werd opgericht in Andover, Massachusetts verklaart: “De I-Con™ is een verplaatsbaar luchtzuiverings- en sterilisatiesysteem, ter grootte van een airconditioning unit voor thuisgebruik, die de verspreiding van besmettelijke ziekten die zich via de lucht verspreiden, zoals de H1N1 influenza of varkensgriep, belemmert.”

“De I-Con™ creëert dezelfde luchtstroompatronen die worden gebruikt in ziekenhuizen en faciliteiten voor biologisch onderzoek bij u thuis, ” benadrukt Palmer. Judith Piscione, mede-oprichter en COO van A.I.R. legt uit: “Het publiek is zich duidelijk bewust van de meest recente aanbevelingen van het CDC en begrijpt steeds beter welke rol isolatie en beperking spelen bij de beheersing van de verspreiding van besmettelijke ziekten die zich via de lucht verspreiden.” Piscione wijst erop dat “geïnformeerde consumenten zullen eisen toegang te worden gegeven tot technologie die hen kan helpen hun gezin te beschermen door elke ruimte in hun huis veilig te maken, waarbij ze kunnen kiezen uit isolatie en beperking.”

Palmer merkt op dat Piscione en hijzelf hebben voortgebouwd op de ontwikkelingen in de ruimtezuiveringstechnologie van de afgelopen dertig jaar en hun jarenlange ervaring op het gebied van biomedisch onderzoek om een wetenschappelijk antwoord te kunnen bieden op de cruciale vraag: Wat kan ik doen om mijn gezin te beschermen tijdens een pandemie? Volgens Palmer zijn de meeste schone ruimten waarin halfgeleiders worden vervaardigd nog schoner dan operatiekamers in ziekenhuizen. Palmer verklaart: “Dezelfde technologie die wordt gebruikt voor de zuivering van ruimten waarin halfgeleiders worden vervaardigd, waaraan zeer hoge eisen worden gesteld, vormt de basis van de I-Con ™.”

Piscione zegt dat de I-Con™ tevens is ontworpen voor de bescherming van patiënten die thuis herstellen nadat hun immuunsysteem is verzwakt door chemotherapie, orgaantransplantaties, COPD of TB.

American Innovative Research Corp. is een bedrijf uit Andover, Massachusetts, V.S. dat volledig is gericht op de ontwikkeling van geavanceerde technologie ten behoeve van luchtzuivering en bescherming in woonomgevingen en instellingen.

Foto’s/multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5962970&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
American Innovative Research
Judy Piscione
Executive VP en COO
info@air-us.com
of
Inside Out Communications, Inc.
Maria Stearns, +1 508-429-8184, toestel 11
Vice President, Client Services

mstearns@iocomm.com

Deel: ' Preproductieactiviteiten rond isolatie-units A.I.R. versneld door H1N1 '
Lees ook