Nieuwe Videoconferencing dienst voor teleconsultatie in de oncologie


Vanaf 1 januari 2011 gebruiken 60 ziekenhuizen de videodienst van Qconferencing voor multidisciplinair patienten overleg binnen de oncologie.

Amsterdam, 20110124 -- Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) ondersteunt ziekenhuizen bij de realisatie van videoconferencing voor de consultdiensten oncologie. Doelstelling is enerzijds om de efficintie te vergroten, anderzijds om de gelegenheid te creren om vaker besprekingen te kunnen houden, waarin de moeilijke casussen worden besproken met consulenten (teleconsultatie).

Sinds 2008 maakte IKNL voor de videoconferencing sessies gebruik van Surfcontact, de HD videoconferencing dienst van Surfnet. Echter per 1 januari 2011 is deze dienstverlening voor de algemene ziekenhuizen door Surfnet stopgezet. De stichting Surfnet ontwikkelt innovatieve ICT projecten die na ontwikkeling en het afronden van een Pilot-fase aan de markt worden overgedragen.

IKNL moest dus op zoek naar een marktpartij die de hosting van de HD videoconferencing dienst kon overnemen. En het liefst zonder dat de gebruikers in de ziekenhuizen hier iets van zouden merken. IKNL heeft in Qconferencing de marktpartij gevonden die vanaf januari 2011 de volledige HD videoconferencing dienstverlening voor de oncologiebesprekingen heeft overgenomen.

De migratie van meer dan 60 ziekenhuizen van de Surfcontact dienst naar de Qconferencing HD videoconferencing dienst heeft inmiddels plaatsgevonden. In goed overleg met Surfnet is daarbij gekozen voor nummerportabiliteit, een unicum in de videoconferencing markt. Alle virtuele video-spreekkamers behielden hun eigen unieke GDS videonummer. Dit zorgde voor een snelle overgang zonder veel consequenties voor de gebruikers binnen de ziekenhuizen.

Het IKNL had twee belangrijke redenen om te kiezen voor Qconferencing als nieuwe videoconferencing provider. Enerzijds omdat Qconferencing veel expertise in huis heeft over het gebruik van HD videoconferencing voor medische doeleinden. Qconferencing is ook leverancier van HD videoconferencing apparatuur voor veel ziekenhuizen. En ten tweede omdat de HD videoconferencing dienst gebaseerd is op de allernieuwste generatie HD videoconferencing infrastructuur van LifeSize. Deze nieuwe generatie videoconferencing apparatuur zorgt voor een heel hoge beeldkwaliteit wat voor medisch gebruik erg belangrijk is.

Over IKNL:

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is de landelijke organisatie, samengesteld uit de zevenintegrale kankercentra IKA, IKL, IKMN, IKNO, IKO, IKR enIKW. Onder het motto `samen sterker' wil IKNLde kwaliteit van de oncologische en palliatieve zorg verder verbeteren.

Doelstelling van IKNL is ervoor te zorgen dat iedere patint met kanker in Nederland de meest optimale zorg ontvangt, zo dicht mogelijk bij huis. IKNL verleent geen patintenzorg,maarricht zichop de zorgverleners en beleidsmakers in de oncologie en palliatieve zorg.

Over Qconferencing:

Qconferencing, opgericht in 2001, is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het implementeren van video communicatie oplossingen van volledige geintegreerde boardroom systemen tot eenvoudige desktop oplossingen.De markten die Qconferencing bedient zijn de internationaal opererende bedrijven, de bedrijven met meerdere vestigingen in Nederland, de medische sector, het onderwijs en overheids organisaties.Voor die klanten die niet zelf wensen te investeren in videoconferencing infrastructuur levert Qconferencing een complete "Managed HD videoconferencing dienst" als oplossing;

Qconferencing

Qconferencing
Nico Gielen
Copernicusstraat 73
1098JE Amsterdam
Tel: 020 6080055
Email: Nico@Qconferencing.nl
www.Qconferencing.nl

Deel: ' Nieuwe Videoconferencing dienst voor teleconsultatie in de oncologie '
Lees ook