Quintiles kondigt Suite voor PI3K biomarkeranalyse aan om oncologiebehandelingen die zich richten op deze kankerroute een stap verder te brengen

Suite maakt deel uit van Quintiles Global Central Labs voortdurende inspanningen om gepersonaliseerde geneeskunde een stap verder te brengen

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina--(BUSINESS WIRE)-- 20100608 --

Quintiles heeft vandaag een uitgebreide suite biomarkeranalyses aangekondigd, ter ondersteuning van het onderzoek door biofarmaceutische bedrijven naar de fosfoinositide 3-kinasen (PI3K) kankeroverlevingsroute, de focus van talrijke anti-kankerbehandelingen die in ontwikkeling zijn. Inzicht in de PI3K-routeis essentieel bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen om deze route te remmen of te blokkeren, waarbij een stofwisselingsfunctie wordt afgesneden die bepaalde kankers nodig hebben om te overleven.

Quintiles Global Central Laboratories is het enige centrale lab met een uitgebreid arsenaal weefselanaysehulpmiddelen, waaronder de eigen analyses die zijn gericht op de PI3K-route, wat een verdere verbetering betekent van hun reputatie als leider op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe biomarkeranalyses ter ondersteuning van de klinische ontwikkeling van gerichte behandelingen en andere vooruitgang op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde.

“P13K is een belangrijk doel voor veel biofarmaceutische bedrijven en zal het onderwerp zijn van veel discussies bij de jaarvergadering van de American Society of Clinical Oncology,” aldus Sarah Bacus, Ph.D., Senior Vice President en Chief Scientific Officer, Translational Medicine Oncology, Quintiles. “Inzicht krijgen in deze route zal de klinische ontwikkeling van behandelingen die gericht zijn op deze route en vooruitgang op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde helpen ondersteunen. We verwachtten de behoefte aan hulpmiddelen die biofarmaceutische bedrijven kunnen helpen deze route te begrijpen en zijn nu van mening dat Quintiles de meest uitgebreide suite PI3K biomarkeranalyses heeft.”

Quintiles suite van PI3K-analyses kan onderzoekers helpen om te bepalen of de PI3K-routeis “geactiveerd” bij een bepaalde kankerpatiënt, wat aangeeft dat een onderzoeksbehandeling die gericht is op de PI3K-route voor die patiënt geschikt kan zijn. Quintiles PI3K-biomarkeroplossingen zijn ook nuttig bij verkennend onderzoek naar het retrospectief bepalen van het moleculair profiel van het PI3K van een tumor.

Inzicht krijgen in het PI3K moleculair profiel van een tumor kan de ontwikkeling ondersteunen van meerdere gerichte therapieën naast PI3K-remmers, zoals Akt-remmers, insulineachtige groeifactor 1 (IGF-1R) -remmers en epidermale groeifactorreceptor (ErbB) -remmers.

Quintiles suite van PI3K biomarkeranalyses omvat:

  • PTEN IHC: een immunohistochemie (IHC) biomarkeranalyse waarop patent is aangevraagd en die is ontwikkeld door Quintiles voor het meten van de hoeveelheid fosfatase- en tensinehomoloog (PTEN) expressie in tumoren bij de mens. Verlies van PTEN-expressie of mutatie van PTEN geeft een geactiveerde PI3K-route aan.
  • PI3K FISH: een nieuwe Fluorescentie In Situ Hybridisatie (FISH) -test voor klinische ontwikkeling die Quintiles wereldwijd als enige laboratorium in staat is te valideren. Amplificatie van het PI3K-gen geeft een geactiveerde PI3K-route aan.
  • PTEN FISH: een biomarkeranalyse gevalideerd door Quintiles die detecteert of het PTEN-gen door deletie verloren is gegaan.
  • PI3KCA-mutaties door real-time PCR: een polymeraseketenreactie (PCR) -analyse uitgevoerd door Quintiles die snel de meest algemene PI3KCA-mutaties kan profileren, zodat patiënten snel kunnen worden gescreend en in klinisch onderzoek gerandomiseerd, overal ter wereld. Mutatie van het PI3KCA-gen geeft een geactiveerde PI3K-route aan.
  • PI3KCA-mutaties door pyrosequentie: een volgende generatie analysetechnologie die Quintiles als een der eersten in de branche kan aanbieden. Deze technologie analyseert meer dan een dozijn PI3KCA-mutaties, waartoe zowel algemene als zeldzame varianten behoren en is ideaal voor verkennend onderzoek of het analyseren van tumormonsters van patiënten waarbij het van essentieel belang is om zelfs zeldzame mutaties te detecteren.

Vandaag de dag ontwikkelt Quintiles in laboratoria in de Verenigde Staten, Schotland en China nieuwe biomarkertests en voert deze uit. Hierbij worden genen en eiwitten geanalyseerd die invloed hebben op de groei en mutatie van kankercellen. Deze tests identificeren de genomische en proteomische veranderingen die optreden in de kanker van een patiënt en helpen onderzoekers bij het bepalen van het optimale individuele behandelingsplan. Dit type gepersonaliseerde geneeskunde ondersteunt therapieën die veiliger en effectiever zijn en een positief resultaat van de behandeling waarschijnlijker maken.

Met een recent geopende vestiging in Japan heeft Quintiles het grootste wereldwijde netwerk van locaties die zijn gecertificeerd door het College of American Pathologists, met vestigingen die volledig eigendom zijn in de V.S., Europa, Zuid-Afrika, India, China en Singapore, en een zeer goed gecontroleerd netwerk van gelieerde laboratoria in Argentinië en Brazilië. Het netwerk heeft onlangs zijn pathologisch-anatomische capaciteit uitgebreid in China.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde bedrijf op het gebied van biofarmaceutische dienstverlening dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en kapitaaloplossingen biedt. Het Quintiles netwerk van meer dan 20.000 betrokken professionals in 60 landen werkt met een ongeëvenaarde toewijding aan patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven risico te vermijden en kansen te grijpen in een omgeving die voortdurend verandert. Bezoek voor meer informatie www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Jay Johnson, Media Relations, 919-998-2066, jay.johnson@quintiles.com

Greg Connors, Investor Relations, 919-998-2000, invest@quintiles.com

Deel: ' Quintiles introduceert PI3K biomarkeranalyse voor kankerbestrijding '


Lees ook