Kennis Nederlanders op gebied van Uitvaartverzekering onvoldoende


53% van de Nederlanders denkt dat uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering hetzelfde is

Alkmaar, 20170824 -- Uit een recent onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net, onder 1.730 respondenten, blijkt dat maar liefst 53% van de ondervraagden denkt dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering. Het informatiecentrum wijst erop dat dit twee compleet verschillende verzekeringen zijn en dat Nederlanders hiervan goed op de hoogte moeten zijn voordat een van de twee verzekeringen afgesloten worden.

Op de website wordt regelmatig de vraag gesteld wat het verschil is tussen deze twee verzekeringen en heeft naar aanleiding hiervan een onderzoek gestart. Ondanks dat de verschillen groot zijn, komt uit het onderzoek naar voren dat meer dan de helft van de Nederlanders niet bekend is met de verschillen tussen deze twee verzekeringsvormen.

Verschil tussen een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om de kosten van een uitvaart te betalen en te voorkomen dat nabestaanden met deze kosten worden opgezadeld. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost rond de € 5.000,-. Een bedrag dat veel Nederlanders niet zomaar kunnen betalen als een familielid komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten zodat de partner van de overledene in dezelfde woning kan blijven wonen en de hypotheek kan blijven betalen. De uitkering van een overlijdensrisicoverzekering kan tevens worden gebruikt om andere vaste kosten te betalen, bijvoorbeeld de huur van een woning of eventuele studiekosten van kinderen.

Onduidelijkheid

Doordat meer dan de helft van de Nederlanders niet goed op de hoogte is van deze verschillen, is de kans groot dat de verkeerde verzekering gesloten wordt en hierdoor onbewust betaald wordt voor een verzekering die men eigenlijk niet nodig heeft.

Uitvaartverzekeringwijzer.net
Deel: ' Kennis Nederlanders op gebied van Uitvaartverzekering onvoldoende '
Lees ook