Pocket Energy genomineerd voor Health App Award 2015


AMSTERDAM, 20150415 -- PocketEnergy, de nieuwe app voor mensen met chronische vermoeidheid, stress en burn-out, is genomineerd voor de Health App Award 2015. De app dingt hierdoor mee naar de titel van meest zinvolle app in de gezondheidszorg.

De PocketEnergy app is speciaal ontwikkeld om mensen die last hebben van chronische vermoeidheids-, stress- en pijnklachten meer grip te laten krijgen op hun gezondheid en welzijn. Met de app kunnen ze hun klachten in kaart brengen en daar lessen uit trekken voor een betere kwaliteit van hun leven. Gebruikers worden elke dag gevraagd hun activiteiten bij te houden en zowel hun fysieke als mentale gezondheidstoestand te evalueren. De app legt vervolgens verbanden tussen hun dagelijkse bezigheden en hun energiebalans. Met behulp van uitgebreide statistieken krijgen gebruikers praktische tips aangereikt om veranderingen te realiseren die ervoor zorgen dat ze zich energieker en zelfverzekerder voelen.

De PocketEnergy app is begin dit jaar gelanceerd door PocketCoaches, een kleine Amsterdamse start-up van René Kuijlenburg, die zelf zeven jaar geleden met chronische vermoeidheid (ME/CVS) werd gediagnosticeerd. Kuijlenburg kwam op het idee van de app toen hij door het nauwkeurig monitoren van zijn dagelijkse activiteiten en bijbehorende energieverbruik en klachtniveau weer controle kreeg over zijn gezondheid en welzijn. De interesse voor de app vanuit de gezondheidszorg ziet hij met veel belangstelling en enthousiasme tegemoet: ‘Verschillende organisaties onderzoeken momenteel de mogelijkheden om de PocketEnergy app in hun behandelingen te integreren. De nominatie voor de Health App Award is niet alleen een stimulans om onze app te blijven ontwikkelen, maar tevens een bevestiging dat onze inspanningen worden gewaardeerd.’

De prijsuitreiking van de Health App Award vindt plaats op 24 juni 2015 tijdens het congres ‘Digitale ontwikkelingen in de zorg’ in de Jaarbeurs Utrecht. De winnaar gaat naar huis met een trofee en krijgt daarnaast zakelijk advies van Axon advocaten, Deloitte en PNO Consultants. Stemmen kan nog tot en met aanstaande zondag 19 april. Mensen die hun stem willen uitbrengen, kunnen dit doen op https://mobiledoctors.nl/contestants/pocket-energy/.


Deel: ' Pocket Energy genomineerd voor Health App Award 2015 '
Lees ook