Introductie Regividerm in Nederland


ARNHEM, 20091116 -- 16 november 2009 - Het langverwachte Regividerm, een nieuw medisch hulpmiddel voor de behandeling van Psoriasis en Neurodermitis, is vanaf maandag 16 november beschikbaar in Nederland. Mavena Health Care Benelux BV verzorgt de distributie van het humane middel dat naar verwachting vanaf januari 2010 verkrijgbaar zal zijn via de apotheek.

Mavena Health Care AG* is erin geslaagd de mondiale rechten te verkrijgen van het product Regividerm, dat als lokale uitwendige therapie gendiceerd is voor de behandeling van lichte tot middelzware Psoriasis en Neurodermitis (constitutioneel eczeem) bij volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar. De afronding van de onderhandelingen, vond plaats kort voor een 45 minuten durende TV uitzending over de geschiedenis van het product via de ARD. De film van cineast Klaus Martens heeft voor veel commotie gezorgd in Duitsland. De film, die de titel "Heilung Unerwnscht" mee kreeg, brengt op intrigerende wijze de pogingen van de ontdekker in beeld om het product in de jaren `80 onder te brengen bij een farmaceutisch bedrijf. Het gegeven, dat een aantal grote bedrijven het product wel wilden aankopen, maar geen garantie konden geven het ooit te introduceren, heeft tot verontwaardigde reacties geleid in Duitsland. De film wordt op 30 november herhaald door de WDR om 22.00 uur.

Regividerm zalf is de enige uitwendige behandeling voor de huid, die het werkzame bestanddeel cyanocobalamine (vitamine B12) in een therapeutische dosis bevat. In klinische studies heeft het bewezen zeer effectief te zijn tegen (niet bacterile) infecties van de huid.

*Mavena Health Care AG, een Zwitsers Health Care bedrijf met als thuisbasis Baden, heeft de handschoen opgepakt en vermarkt het product vanaf 15 november in Duitsland en in Nederland. Het middel is door de EU goedgekeurd als Medical Device Class II A. Buiten het product Regividerm biedt het bedrijf een uitgebreide reeks verzorgingsproducten voor Psoriasis en Neurodermitispatinten aan en Dermasan badinstallaties voor Balneo Fototherapie. In Duitsland (Halle)en de USA (Chicago) zijn diverse dagbehandelingklinieken opgezet door Mavena Health Care.

*Mavena Health Care Benelux BV heeft haar kantoor in Arnhem. Meer informatie over Regividerm, de verzorgingsproducten en de Dermasan badinstallaties voor Balneo Fototherapie is te vinden op www.mavena.nl en www.regividerm.nl

Fabrikant, Regeneratio Pharma GmbH,
Franzstrasse 1 A D - 42857 Remscheid (D)

Distributie Benelux
Mavena Health Care Benelux BV Arnhem (NL)

EINDE PERSBERICHT


Deel: ' Introductie Regividerm in Nederland '
Lees ook