reacties op dit bericht:
https://www.kwakzalverij.nl/637/Bijna_nieuwsbank_nl_
www.trosradar.nl/PHP/printtopic/44458/360/print/


`Ozon-tandarts' Brandsma gn kwakzalver


Excuses aan Ozon-tandarts Brandsma voorkomt rechtzaak

SNEEK, 20070620 -- Tandarts P.G. Klasen uit Sneek heeft zijn excuses aangeboden aan de heer Y. Jac. Brandsma voor het feit dat hij de `Ozon-tandarts' uit Sneek in verschillende media als een kwakzalver betitelde. Ook beschuldigt Klasen Brandsma niet langer van ongeoorloofde tandheelkundige handelingen. Brandsma dreigde naar de rechter te stappen in verband met deze aantijgingen.

Ozon in plaats van boor

Voor Brandsma is het verwijderen van bacterin de hoeksteen van zijn alternatieve tandtherapie. De ozon gaat de strijd met de bacterin uit de mond op een pijnloze manier aan, zonder tandartsboor. Klasen echter blijft het nut van de HealOzone tamelijk beperkt vinden. Hij hecht meer waarde aan de reguliere tandheelkunde.

Brandsma blij met rectificatie

De Ozon Tandzorg-directeur is blij met de rectificatie van Klasen. "Alles wat ik wil, is met de grootste oprechtheid zorg verlenen. De heer Klasen verspreidde angst en twijfel met ongepaste aantijgingen. Gelukkig is de lucht nu geklaard en kunnen wij ons richten op datgene wat we het liefste doen: mensen helpen, op een pijnloze manier."

Vereniging tegen Kwakzalverij

Drs P.G. Klasen is lid van de Vereniging tegen Kwakzalverij. Deze vereniging is onlangs door het gerechtshof van Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot het plaatsen van rectificaties in De Telegraaf en NRC Handelsblad, omdat de vereniging orthomanueel arts Maria Sickesz kwakzalver noemde. Dat kost de vereniging zo'n 30.000 euro, zie ook www.kwakzalverij.nl. Er is geen reden om de heer Brandsma als een `kwakzalver' betitelen, zo erkent ook de heer Klasen nu.

Pionier in Nederland

Brandsma is in Nederland pionier op het gebied van ozon-tandtherapie. De HealOzone-behandeling wordt in Nederland nog maar op zeer beperkte schaal toegepast, vooral omdat er door de verzekeraars nog geen vergoedingscode aan wordt toegekend. In onder andere Zwitserland, Engeland en Duitsland wordt er al op 3000 plaatsen gewerkt met HealOzone.
Professor Edward Lynch, verbonden aan de tandartsopleiding van Queens University in Noord-Ierland, is de grondlegger van deze techniek die de laatste vier jaar in het buitenland steeds meer aanhangers heeft gekregen.

Onderzoek Universiteit Bern

De werking van de HealOzone-therapie wordt onder meer ondersteund door onderzoek van de Universiteit van Bern in Zwitserland, waar 28 kinderen in het onderzoek werden betrokken. Gedurende de acht maanden van de therapie stabiliseerden de carieuze gaatjes zich en in het verdere verloop leidde dit tot een herstel zonder dat er gebruik van fluoride gemaakt hoefde te worden. Alleen al door de ozon-therapie worden bacterin in gaatjes significant gereduceerd en werd de uitharding van tandweefsel door re-mineralisatie bevorderd.

Zonder pijn, dus zonder angst

Een bijkomend positief effect van HealOzone-behandeling was dat bij maar liefst 93 procent van deze extreem angstige patinten in de loop van de vijf behandelingen hun angst voor de tandarts verminderde. Aan het eind van de studie was het bij 94 procent van de kinderen mogelijk om een reguliere tandheelkundige behandeling znder volledige narcose door te voeren.


Deel: ' `Ozon-tandarts' Brandsma gn kwakzalver '
Lees ook