Tandartsverzekeringen dichtgetimmerd met acceptatievoorwaarden


DEN HAAG, 20161221 -- Logisch dat je een aanvullende tandartsverzekering wilt afsluiten als je een hoge tandartsrekening verwacht. Zorgverzekeraars selecteren echter aan de poort met acceptatievoorwaarden voor tandartsverzekeringen met hoge vergoedingen. In tegenstelling tot de basisverzekering mogen zorgverzekeraars voor aanvullende verzekeringen toelatingsvoorwaarden opstellen. Erg lastig wanneer je in de laatste dagen van december nog wilt overstappen en je een verklaring van je tandarts moet voorleggen. Op tandartsverzekering.nl hebben wij in kaart gebracht wat de tandartsverzekering met de hoogste vergoeding is waarbij je direct geaccepteerd wordt.

Verzekeraars willen misbruik voorkomen

Tandartsverzekeringen kennen doorgaans een maximale vergoeding, pakketten met een hoge vergoeding bieden vaak een maximale vergoeding van tussen de €750 en €1500 per jaar. Uit het oogpunt van misbruik van deze hoge vergoedingen, willen verzekeraars klanten met het nodige onderhoud aan het gebit weren van deze aanvullende verzekeringen.

Heb jij een gebit dat het nodige onderhoud vergt? En valt er dus geregeld een rekening van de tandarts of andere mondzorgverlener bij je op de mat? Dan zul je op zoek zijn naar een aanvullende tandartsverzekering met een hoge vergoeding, zodat deze kosten nog enigszins behapbaar worden. Dat je een tandartsverzekering met hoge dekking niet zonder slag of stoot kunt afsluiten, wordt duidelijk uit dichtgetimmerde acceptatievoorwaarden.

Dichtgetimmerde acceptatievoorwaarden

Dat betekent dat je, voordat je tot de verzekering wordt toegelaten, eerst een vragenlijst dient in te vullen of een tandartsverklaring dient op te vragen en in te sturen. Uit deze vragenlijst of tandartsverklaring blijkt of je een ‘dure’ klant wordt en daarop kunnen verzekeraars besluiten je te weigeren voor de verzekering.

Verzekeringen zonder acceptatievoorwaarden

Niet bij alle verzekeraars die een tandartsverzekering met hoge vergoeding aanbieden gelden acceptatievoorwaarden. Bij een aantal verzekeraars, waaronder FBTO en HEMA is het mogelijk een tandartsverzekering met een maximale vergoeding van €750,- per jaar af te sluiten zonder acceptatievoorwaarden.

Acceptatievoorwaarden vergelijken

Benieuwd naar een compleet overzicht en een vergelijking van alle tandartsverzekeringen met acceptatievoorwaarden? Op tandartsverzekering.nl kun je aan de hand van een handige acceptatievergelijker gelijk zien of er acceptatievoorwaarden voor je tandartsverzekering gelden en direct een tandartsverzekering met hoge vergoeding zonder acceptatie afsluiten. 


Deel: ' Tandartsverzekeringen dichtgetimmerd met acceptatievoorwaarden '
Lees ook