Maastricht overspoeld met mondhygiënisten


Stralende glimlach overheerst de komende dagen in het straatbeeld…

Maastricht, 20120921 -- Vanaf aankomende donderdag wemelt het in Maastricht van de mondhygiënisten. Al deze ca. 500 mondzorgprofessionals zijn natuurlijk te herkennen aan hun stralende glimlach en een frisse en gezonde mond. Waarom zijn al deze mondhygiënisten in de stad? Om het 45-jarig bestaan van de beroepsvereniging te vieren. Dit doen zij met een 3-daags vakinhoudelijk congres en expo in het MECC, een feestelijke ontvangst op het gemeentehuis, een dinnercruise op de Maas en een spetterende feestavond in het Kruisherenhotel.

Heeft u dus een vraag over uw mondgezondheid? Grote kans dat u hier antwoord op krijgt wanneer u een willekeurig persoon (met stralende glimlach) hierover aanspreekt in de stad…  Of een bezoek brengt aan de ‘dental car’ op de Markt op donderdag 27 september van  10.00 – 18.00 uur, waar u een mondcheck en advies ontvangt. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon een afspraak maken bij een mondhygiënist bij u in de buurt. Vooral voor het voorkomen van problemen in de mond kunt u terecht bij de mondhygiënist. Deze professional coacht u voor een leven lang een gezonde mond. Overigens is ook de behandeling van problemen in de mond (bloedend tandvlees, slechte adem, gaatjes) bij de mondhygiënist in goede handen. Wist u dat het ook erg belangrijk is om een gezonde mond te hebben wanneer u zwanger bent, aan diabetes lijdt en/of hartproblemen heeft? Uw mondhygiënist kan u vertellen waarom. U vindt een mondhygiënist bij u in de buurt via www.mondhygienisten.nl. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u overigens geen verwijzing nodig en de behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Red Dress Day

Zaterdag 29 september geven de congresdeelnemers gehoor aan de landelijke Red Dress Day. Die dag kleuren de mondhygiënisten zich rood om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Historie en opleiding Het beroep bestaat in Nederland 45 jaar. De eerste Nederlandse mondhygiënisten zijn opgeleid in de Verenigde Staten, Canada en Engeland. Zij startten in 1967 de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten. In 1968 start in Utrecht de eerste Nederlandse opleiding met vijf studenten. In de loop van de jaren volgen Amsterdam en Nijmegen met zo'n 20 studenten per opleiding. In 1995 start de opleiding in Groningen. Anno 2012 studeren in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Utrecht jaarlijks zo’n 200 mondhygiënisten af aan de Hbo-opleiding Mondzorgkunde. De mondhygiënist heeft zich in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een belangrijke zorgverlener binnen de mondzorg. Professionaliteit en kwaliteit zijn belangrijke waarden voor de beroepsgroep.

Beroepsorganisatie De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) werd in 1967 opgericht en is de beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. De vereniging telt circa 2600 leden. Meer informatie over de beroepsvereniging en de mondhygiënist leest u op www.mondhygienisten.nl.

 


Deel: ' Maastricht overspoeld met mondhygiënisten '
Lees ook