Steeds meer mensen bezoeken de mondhygiënist


Nieuwegein, 20110311 -- Uit onderzoek van Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) blijkt dat steeds meer mensen de mondhygiënist bezoeken. De NVM onderzocht dit tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs, eind januari van dit jaar. Hier bleek dat de helft van het aantal beursbezoekers, dat plaatsnam in de behandelstoel om de conditie van het hun tandvlees te laten checken, tenminste 1 keer per jaar een mondhygiënist bezoekt. Vergeleken met resultaten van de beurs in 2010, is dit een stijging van 15%. “Een forse stijging waar wij als beroepsgroep heel blij mee zijn” aldus Corrie Jongbloed-Zoet, voorzitter van de beroepsvereniging.

Een gezonde en schone mond is erg belangrijk. 99% van de beursbezoekers had in meer of mindere mate last van bloedend (dus ontstoken) tandvlees. Dit kan voorkomen worden door dagelijks minimaal twee maal goed te poetsen, tussen de tanden en kiezen te reinigen en twee keer per jaar een mondhygiënist of tandarts te bezoeken. De mondhygiënist is de professional bij uitstek voor een gezonde en schone mond.

Goed om te weten: er is geen verwijzing nodig is om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist, de mondhygiënist is rechtstreeks toegankelijk. Kijk voor een mondhygiënist bij u in de buurt op www.mondhygienisten.nl.

Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten


Deel: ' Steeds meer mensen bezoeken de mondhygiënist '
Lees ook