Zie ook
Reactie Hair Science Institute op beschuldiging 'dubieuze' praktijk en
Hair Science Institute rekent af met valse aantijgingen door klinieken


Artsen waarschuwen voor dubieuze haartransplantatie kliniek


Waarschuwing voor haarstamceltransplantatie

Vlijmen, 20100122 -- Enkele maanden geleden heeft Gerard Joling een haartransplantatie ondergaan volgens de haarstamceltranplantatie methode die zou zorgen voor haarvermeerdering. Haarvermeerdering is echter vandaag de dag nog niet mogelijk, aldus een gezamenlijke reactie van bekende Nederlandse en Belgische artsen, haarchirurgen en specialisten. Hoe graag we het ook willen geloven het is nog niemand echt gelukt om haren te vermeerderen. Het zou immers het einde van kaalheid betekenen. Helaas wekt Gerard Joling, bewust of onbewust, de indruk dat dit wel mogelijk.

De desbetreffende kliniek, Hair Science Institute (HSI), gaat gewoon door met deze onwaarheden te verkopen aan potentile clinten. Om potentile clinten te waarschuwen hebben alle vooraanstaande artsen, haarchirurgen en specialisten (o.a. Dr. I. Boersma, Albert Schweitzer Ziekenhuis) op het gebied van haaronderzoek en haartransplantatie binnen Nederland en Belgi zich verenigd om een einde te maken aan deze onwaarheden.
Hieronder vindt u verschillende stellingen die door Hair Science Institute worden gemaakt en door de specialisten worden weerlegd en uitgelegd.

Klinieken in Nederland en Belgi op het terrein van haardiagnostiek en haartransplantatie worden steeds vaker geconfronteerd met vragen van clinten over de methode van haartransplantatie `haarstamceltransplantatie', zoals deze wordt uitgevoerd door het Hair Science Institute (HSI) te Amsterdam en Maastricht. Op deze website van Hair Science Institute (HSI) (Screenshot 10 januari 2009 www.nieuwsbank.nl/pers/haartransplantatie/screenshot-hasci-10-1-2010.jpg) alsmede uit de informatie die patinten van deze kliniek verkrijgen, worden de volgende punten beweerd:

A. Deze methode is door HSI gepatenteerd en mag uitsluitend door HSI toegepast worden.
HSI biedt in principe een normale Follicular Unit Extraction (FUE) methode aan waarbij haarfollikels of delen daarvan n voor n worden verwijderd en gemplanteerd, welke niet is gepatenteerd of afwijkt van de methode die door onderstaande klinieken wordt aangeboden.
Een octrooi/ patent geeft geen bewijs dat het idee werkt. Het idee wordt enkel beschermd tegen kopiren.

B. Als gevolg van de Haarstamceltransplantatie (HST) methode is er feitelijk geen sprake van haartransplantatie maar van haarvermeerdering.
Haargroeivermeerdering zoals aangeduid door het HSI is ondanks vele internationale onderzoekingen niet zodanig wetenschappelijk aangetoond.

C. Gegarandeerde hergroei in het donorgebied.
Dit is absoluut onwaar. Praktijk heeft uitgewezen dat maximaal 5% van de getransplantreerde haren volgens de haarstamceltransplanatie daadwerkelijk hergroei geeft in het donorgebied. Het voegt niets toe aan de haartransplantatie.

D. Absoluut geen littekens. Dus net: geen `zichtbare' littekens!
Altijd wanneer er in de huid iets wordt weggenomen wordt er een klein wondje gemaakt. Daar waar de haarwortel uitgenomen wordt, laat het een (minuscuul) litteken achter. Het donorgebied ziet er niet anders uit dan bij iedere FUE-methode behandeling.

E. Behandeling en verdoving geschieden pijnloos
Een verdoofd gebied is gevoelloos en voelt dus ook geen pijn, dit is gelijk bij elke behandeling. De verdoving hangt af van de chirurg die de behandeling uitvoert.

F. Volstrekt natuurlijk resultaat
Dit is niet afhankelijk van een haarstamceltransplantatie maar afhankelijk van de chirurg die de behandeling uitvoert.

G. Vervolgbehandelingen mogelijk door behoud donorgebied
Onwaar. Het donorgebied vermindert door iedere haartransplantatie die welke kliniek dan ook ter wereld uitvoert.

De onderstaande artsen, chirurgen en klinieken onderschrijven bovenstaande stellingname:

 Kliniek/Instelling:   Arts/Chirurg/Specialist: Aesthetic Clinics    Dr. B. Ferduni Albert Schweizer Ziekenhuis Dr. I. Boersma Hair Plus / Medical Care  Dr. Eberson Intermedica     Dr. E. Verdonschot Laser Aesthetic    E. Kettmann Laser Surgery     P. van Ispelen Medisch Centrum 't Gooi  Drs. L. Habbema Pro Hair      Dr. R. de Reys Transhair      Dr. F. Neidel Transhair      Dr. K. Leonhardt 

www.nieuwsbank.nl/pers/haartransplantatie/handtekeningen-compleet.jpg


Deel: ' Artsen waarschuwen voor dubieuze haartransplantatie kliniek '
Lees ook