Nieuwe onzichtbare beugel is een hit


Geen slotjes, maar transparante bitjes

DEN HAAG, 20121219 -- Er is een nieuwe onzichtbare beugel op de markt: Perfectalign. In plaats van slotjes wordt er gewerkt met transparante, plastic bitjes over de tanden en kiezen. Deze zijn nauwelijks zichtbaar en bovendien een stuk comfortabeler. Tanden poetsen en flossen, blijft gewoon mogelijk en de bitjes kunnen zelf worden uitgedaan.

Perfectalign is bezig met een flinke opmars in Europa. Nederland is een van de eerste landen waar de nieuwe onzichtbare beugels via tandartsen en orthodontisten zal worden aangeboden.

De afgelopen tien jaar is er enorm veel aandacht voor mooie en rechte tanden. Door Tv-programma’s en aandacht in media zijn veel nieuwe behandelingen bekend geworden. In de VS is een onzichtbare beugel al 10 jaar bekend en zijn er al ongeveer 2 miljoen behandelingen meer gedaan.

Op basis van een afdruk van de tanden (er wordt in een soort klei gehapt) wordt een geavanceerde 3D-simulatie gemaakt. Daarin is al precies te zien wat het resultaat van de behandeling kan worden.

Vervolgens worden de plastic bitjes geproduceerd. Die zijn nog best flexibel en behoorlijk dun (maar ongeveer 0,5 mm). Toch geeft deze voldoende druk om de tanden en kiezen de juiste kant op te duwen. Iedere twee weken worden de bitjes vervangen door een nieuw setje, waarmee de tanden weer iets verder worden verplaatst.

Perfectalign is binnenkort beschikbaar bij meerdere tandartsen en orthodontisten in Nederland. Voor informatie is er een website, waar ook een gratis adviesgesprek kan worden ingepland.


Website: http://www.perfectalign.com/nl
E-mail: nederland@perfectalign.com


Deel: ' Nieuwe onzichtbare beugel is een hit '
Lees ook