Perfectsmile waarschuwt tegen nieuwe bleekmethode in Nederland


Chlorine Dioxide kan onherstelbare schade aan het glazuur veroorzaken

AMSTELVEEN, 20081010 -- Via dit persbericht wil Perfectsmile waarschuwen tegen een gevaarlijke nieuwe methode om tanden te bleken. Deze methode is sinds kort in Nederland beschikbaar, terwijl hiertegen in het buitenland al veelvuldig is gewaarschuwd. Het betreft een methode waarbij in plaats van de gebruikelijke Peroxidehoudende bleekgel wordt gewerkt met Chlorine Dioxide. Een stof die normaal wordt gebruikt voor ondermeer de Industriele Reiniging en als pesticide.

In Nederland is het bleken van tanden de afgelopen jaren erg populair geworden. Hoewel hier geen regelgeving aan was verbonden (iedereen mag een bleekpraktijk opzetten) dreigt nu een nog groter potentieel gevaar in de vorm van deze nieuwe bleekmethode. De methode wordt ook wel aangeboden onder de naam Matrix Teeth Whitening Systeem.

Het gebuik van Chlorine Dioxide voor het witter maken van tanden kan onherstelbare schade aan het glazuur en de tanden veroorzaken. In het buitenland en met name het Verenigd Koninkrijk zijn al gevallen bekend waarbij het glazuur onherstelbaar is beschadigd. Dit terwijl in de marketing juist wordt aangegeven dat de methode veiliger zou zijn. Googlen op 'chlorine dioxide' geeft een heel ander beeld.

Perfectsmile zou graag zien dat het uitvoeren van behandeling uitsluitend wordt toegestaan aan mondhygienisten
of tandartsen. Hetgeen in haar eigen praktijken het geval is.

Perfectsmile biedt laagdrempelige 'glimlach'-winkels waar je je tanden bleekt, facings plaatst of een mondhygiene-behandeling doet. Momenteel vind je Perfectsmile in Amstelveen, Breda, Den Haag & Maastricht. Op korte termijn volgen meer steden.

www.Perfectsmile.nl


Deel: ' Perfectsmile waarschuwt tegen nieuwe bleekmethode in Nederland '
Lees ook