LUKOIL opent grootste tankstation in Benelux


Eerste nieuwe tankstation van LUKOIL in Nederland

MAASTRICHT, 20131108 -- LUKOIL opent vandaag in Kerkrade nabij de Roda Boulevard het grootste LUKOIL tankstation van de Benelux. De officiële opening wordt verricht door wethouder Peter Thomas van Kerkrade (Economische Zaken) en Bulat Subaev, Managing Director LUKOIL Central Eastern Europe & Benelux. LUKOIL viert de opening van ‘De Locht Mobility Center’ met stuntprijzen én de ludieke ‘Lucky’ doelpunten kortingsactie met eredivisieclub Roda JC.

LUKOIL realiseert hiermee het 1e nieuwe LUKOIL tankstation in Nederland, na de overname vorig jaar van 46 gevestigde stations. Het hypermoderne tankstation ligt nabij de Roda Boulevard / het Parkstad Limburg Stadion van eredivisievoetbalclub Roda JC en is uitgerust met een autowasserij, een LUKOIL shop en een autobandencenter.

Peter Thomas, wethouder Economische Zaken van Kerkrade: “Ik ben zeer verheugd met de komst van LUKOIL en haar nieuwe Center hier aan de Wiebachstraat. De bedrijvigheid en uitgaansmogelijkheden van de Roda Boulevard krijgen hiermee opnieuw een economische impuls.

Bulat Subaev, Managing Director LUKOIL Central Eastern Europe & Benelux: “Wij zijn zeer trots een steentje te mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Roda Boulevard als bedrijventerrein en uitgaansgebied. Daarnaast betekent de realisatie van dit project voor LUKOIL een primeur: De Locht Mobility Center is ons grootste tankstation in de Benelux.”

Tankstation ‘De Locht Mobility Center’
Het nieuwe tankstation beschikt over een zestal afvulposities voor personenauto’s, inclusief twee LPG afleverzuilen. Verder zijn er twee truckbanen voor grote vrachtwagens inclusief AdBlue-voorziening. Behalve tanken kan de klant op ‘De Locht Mobilty Center’ terecht voor een bandenwissel bij autobandenservicebedrijf Rouwette Autobanden en een wasbeurt bij  Carwash Beursgens, waar ook ruimte is voor caravans, boten of transportbussen. De LUKOIL shop in het Center vertegenwoordigt het nieuwe wereldwijde shopconcept van LUKOIL, waar de klant terecht kan voor een drankje, een snack, maar ook voor verse broodjes bij de PANOS broodjes bar en verse Lavazzo koffie in de koffiecorner. 

Stuntprijzen én doelpuntenactie ‘Lucky’ met Roda JC
Ter gelegenheid van de opening van LUKOIL’s nieuwe tankstation, biedt LUKOIL de klant drie weken lang een korting van 16 cent per liter brandstof* bij elke tankbeurt. Deze openingsactie loopt van vrijdag 8 november tot en met woensdag 27 november. Aansluitend wordt er met Roda JC de ludieke ‘Lucky’ doelpunten kortingsactie georganiseerd: Voor elk doelpunt van Roda JC in een thuiswedstrijd voor de eredivisie, geeft LUKOIL 1 eurocent extra korting, bovenop de al zeer scherpe prijzen, gedurende 48 uur na het laatste fluitsignaal. De ‘Lucky’ doelpunten kortingsactie loopt van 29 november en is geldig gedurende het gehele eredivisieseizoen 2013/2014. 

LUKOIL in Nederland
LUKOIL is sinds vorig jaar actief op de Nederlandse tankstationmarkt. Na de verwerving van een participatie van 45% in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, bereikte LUKOIL in april 2012 overeenstemming over de overname van het SmeetsGeelen tankstationnetwerk. Met de 46 verworven tankstations in Nederland, met name gevestigd in de provincie Limburg, bouwt LUKOIL zijn aanwezigheid op de Benelux-markt verder uit en creëert de onderneming kansen voor verdere groei op de Nederlandse markt, onder meer dankzij de unieke prijsstelling die LUKOIL aan de pomp hanteert. LUKOIL gelooft niet in dure spaarsystemen en dure reclamecampagnes. Liever sponsort de onderneming de klant door iedere dag de laagste prijs te bieden. De vestigingsmanagers van de LUKOIL tankstations controleren twee keer per dag de prijzen van directe concurrenten in de omgeving en passen deze indien nodig aan.

*Op de LUKOIL adviesprijs

Over LUKOIL
LUKOIL is in november 1991 opgericht in de vorm van een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjet-Unie. LUKOIL is de afkorting van LangepasUraiKogalymneft, een samentrekking van de drie olie- en gasbedrijven van West-Siberië: Langepasneftegaz in Langepas, Oerajneftegaz in Uraj en Kogalymneftegaz in Kogalym. In 1992 wordt LUKOIL geprivatiseerd en verschijnen de eerste aandelen op de financiële markten. In 2000 start LUKOIL zijn wereldwijde expansie met de overname van het Amerikaanse oliebedrijf Getty Oil en vanaf 2003 worden de Getty Oil benzinestations in de VS omgedoopt tot LUKOIL. Begin 2004 neemt LUKOIL 779 Mobil-benzinestations van ConocoPhillips over in New Jersey en Pennsylvania (USA). 

Op 1 juni 2007 neemt LUKOIL 376 Jet bezinestations over van ConocoPhillips in zeven verschillende landen: België, Luxemburg, Finland, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije. In 2008 worden al deze stations tot LUKOIL-stations omgebouwd. Ook na 2008 zet LUKOIL haar expansie in West-Europa voortdurend verder: een participatie in de ERG-raffinaderij in Italië; de overname in Turkije van een netwerk van 700 stations en in september 2009 een participatie van 45% in Zeeland Refinery. In 2012 volgt de overname van 59 tankstations in Nederland en België van Verolma Groep. LUKOIL is momenteel één van de grootste, verticaal geïntegreerde olie- en gasbedrijven ter wereld en heeft een notering aan de Londen Stock Exchange.

Zie het persbericht in pdf-format.


Deel: ' LUKOIL opent grootste tankstation in Benelux '
Lees ook