Sigma-Tau BV winnaar 2015 in Farmaceutische-productenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151203 -- Sigma-Tau BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Farmaceutische-productenbranche. Zij is volgens de Nominatiecommissie een opkomend bedrijf op het gebied van de voortplanting, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Sigma-Tau BV weet haar uitgebreide vakkennis uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Sigma-Tau BV is een internationaal farmaceutisch bedrijf dat veel energie steekt in de ontwikkeling van nieuwe producten. Circa 16% van de omzet en mankracht wordt ingezet in Research & Development. In Nederland is zij nog niet zo’n grote speler, maar op mondiale schaal is Sigma-Tau dat wel, met 2.500 medewerkers en ruim 15 vestigingen over de hele wereld. De onderneming biedt een breed assortiment aan farmaceutische producten, met een specialisatie in voedingssupplementen gericht op verbetering van de voortplanting. Sinds april 2005 worden de activiteiten vanuit het kantoor in Utrecht aangestuurd.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Sigma-Tau BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij OOS International, want zij is via intensieve research continu bezig haar producten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant.’

Intensieve research

De jury prijst met name de intensieve research die zij op concernniveau pleegt, ook ten behoeve van mogelijke behandelingen en medicijnen voor zeldzame aandoeningen. ‘Hiermee onderscheidt Sigma-Tau zich nadrukkelijk van de meeste andere farmaceutische bedrijven, die zich vrijwel uitsluitend richten op onderzoek naar ziekten en aandoeningen waar grote groepen mensen last van hebben – en waaraan dus meer geld te verdienen valt‘, aldus Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Van alle farmaceutische producten die Sigma-Tau biedt is Proxeed Plus wellicht het bekendst. Dit is een voedingssupplement gericht op het op natuurlijke wijze verbeteren van de spermakwaliteit. Daarnaast ontwikkelt Sigma-Tau met regelmaat nieuwe producten ter verhoging van het libido bij vrouwen, of op het gebied van zwangerschap, cholesterol en prostaat. De ambitie is om deze ontwikkelingen voort te zetten, om zo de marktpositie in Nederland te versterken en de export verder uit te breiden. Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Sigma-Tau uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: https://www.sigma-tau.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Sigma-Tau BV winnaar 2015 in Farmaceutische-productenbranche '
Lees ook