Limburgs bedrijf lanceert innovatief chirurgisch platform in Amerika


Fortimedix Surgical uit Nuth, Limburg, lanceert innovatief chirurgisch platform symphonX™ in Amerika

NUTH, 20161212 -- Fortimedix Surgical heeft ’s werelds kleinste single-port chirurgie platform symphonX™ gelanceerd in Amerika. Het medische bedrijf uit Nuth, Zuid-Limburg kondigde eerder al aan dat een financieringsronde van €11 miljoen succesvol was afgerond en dat de Amerikaanse en Europese regelgevende instanties hun goedkeuring hadden verleend. Inmiddels hebben de eerste commerciële procedures met symphonX™ succesvol plaatsgevonden.

“We zijn trots op de officiële lancering van symphonX™, een zeer belangrijke mijlpaal voor zowel ons bedrijf als voor de markt.” zegt Wout Bijker, CEO Fortimedix Surgical. “SymphonX™ is het eerste single-port chirurgie platform dat gebruik maakt van een standaard 15mm laparoscopische trocar, wat moet leiden tot minder incisie gerelateerde complicaties, minder post-operatieve pijn, sneller herstel en uitstekende cosmetische resultaten. We verwachten dan ook dat ons platform de volgende stap in minimaal invasieve chirurgie gaat zijn.” 

De ontwikkeling van het hightech platform begon al in 2008 door een klein team van Fortimedix, dat zijn oorsprong heeft in endovasculaire stents. Fortimedix Surgical ontwikkelde de innovatieve technologie in nauwe samenwerking met enkele vooraanstaande chirurgen. Dit jaar kwam alles samen: het platform was klaar voor verkoop en ontving zowel CE markering in Europa als goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika. Daarop was het mogelijk het platform te lanceren in Amerika. Marktintroductie in Europa is gepland voor 2017.

Over Fortimedix Surgical

Fortimedix Surgical is een snelgroeiend en wereldwijd actief bedrijf binnen de medical device industrie en heeft de ambitie om de gevestigde orde in minimaal invasieve chirurgie uit te dagen door innovatieve producten te ontwikkelen en naar de markt te brengen, die de verwachte voordelen van single-port chirurgie waar maken. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Nuth en een Amerikaanse vestiging in San Diego, Californië. Vanuit haar achtergrond als wereldwijde marktleider in de productie van endovasculaire stents, is Fortimedix al ruim 15 jaar een gerenommeerde speler in de medische industrie. Fortimedix Surgical heeft zich ten doel gesteld om een sleutelrol te spelen in de ontwikkeling van minimaal invasieve chirurgie door slimme oplossingen in verschillende chirurgische specialismes te ontwikkelen en daarmee de kwaliteit van leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren.

Voor meer informatie: www.fortimedixsurgical.com


Deel: ' Limburgs bedrijf lanceert innovatief chirurgisch platform in Amerika '
Lees ook