EUROPAGES en UniCredit gaan samenwerken om de Italiaanse import- en exporthandel te ondersteunen

PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20090519 --
EUROPAGES, één van de toonaangevende Europese business-to-businesse zoekmachines, heeft recentelijk een partnerschap getekend met UniCredit Group, één van de belangrijkste financiële serviceorganisaties van Europa, met een stevige basis in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Polen, Bulgarije, Tsjechische Republiek, Slowakije, Turkije en die binnen zijn sector wereldwijd aanwezig is in meer dan 22 landen. UniCredit heeft kort geleden Imprendo Export gelanceerd, een bankrekening voor MKB’s die werkzaam zijn, of werkzaam willen zijn, buiten hun eigen land. Imprendo Export omvat alle bankservices en ook speciale inhoud en diensten zoals landprofielen, risicoclassificaties van land en partners, en zoekopdrachten naar handelspartners. Europages is de provider van hulpmiddelen voor het zoeken naar handelspartners, die speciaal ontwikkeld zijn voor UniCredit.

Het nieuw gesmede partnerschap tussen EUROPAGES en de UniCredit Group is zeer profijtelijk voor import- en exportbedrijven die handelsbetrekkingen willen ontwikkelen in Europa. Een van de grootste moeilijkheden voor de handel van MKB’s vandaag de dag, is de taalbarrière die in de landen aanwezig is. Met zijn online gids lukt het Europages op een succesvolle manier dit gat te overbruggen door een geselecteerde inhoud van een bedrijf tot in 15 verschillende talen te vertalen. Uiteindelijk kan een advertentie gemakkelijk gevonden worden door de belangrijkste beleidsvormers uit meer dan 200 landen.

Het partnerschap zal het Italiaanse bedrijven die een abonnement nemen op Imprendo Export mogelijk maken met het noodzakelijke platform, potentiële klanten en leveranciers in het buitenland te zoeken, en Aankoop- en Verkoopaanbiedingen te kunnen versturen. Europages heeft een specifieke toepassing ontwikkeld die het mogelijk maakt om vragen in de talen te versturen die Europages beschikbaar stelt. De klanten van UniCredit kunnen ook aanbevelingsbrieven van de bank leveren die vertaald worden in de taal van de geselecteerde partners.

“Nadat EUROPAGES al zijn activiteit online van positie heeft gewijzigd, is het nu in staat zijn webexpertise volledig te benutten om aan de specifieke behoeften voor strategische partners te kunnen voldoen.

In lijn met de missie van Europages om de ontwikkeling van de Europese MKB’s te begeleiden, zijn deze oplossingen op maat toepasbaar op iedere sector in ieder land”, besluit Paolo Giuri, de algemeen directeur van EUROPAGES.

***

Over EUROPAGES:

EUROPAGES is een toonaangevende Europese business-to-business zoekmachine die ongeveer 1,5 miljoen van de meest belangrijke import- en exportbedrijven catalogiseert, en dat alle handelssectoren dekt in 35 landen.

De website van EUROPAGES (www.europages.com) is op dit moment beschikbaar in 26 talen. De drie belangrijkste investeerders van Europages zijn: SEAT Pagine Gialle (Turijn, Italië), Yell Publicidad (Madrid, Spanje) en DeTeMedien (Deutsche Telekom – Frankfurt, Duitsland), de belangrijkste Uitgevers van de Europese Gele Gids. Het bedrijf heeft 130 mensen in dienst van 20 verschillende nationaliteiten. www.europages.com

Over de UniCredit Group:

De UniCredit Group is één van de grootste financiële serviceorganisaties in Europa in termen van grootte en rentabiliteit. Het kan zich beroepen op 170.000 werknemers, meer dan 40 miljoen klanten en meer dan 9.000 filialen in 22 Europese landen. De Groep heeft diepe wortels in Italië, Duitsland en Oostenrijk en het kan zich ook marktleider in Centraal en Oost-Europa noemen, een gebied dat snelle economische groeicijfers kent.

www.unicreditgroup.eu

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5968572〈=nl

CONTACT:
Perscontact:
EUROPAGES
Claudine Leprince
Directrice Communicatie
Telefoon: + 33 1 41 16 49 39
claudine.leprince@europages.com
of
UniCredit Group
Manrico Lucchi
UniCredit Media Relations Retail
Telefoon: + 39 051 6404176
Mobile: + 39 335 7929980
manrico.lucchi@unicreditgroup.eu
of
Andrea Morawski
Hoofd van Mediabetrekkingen - Internationaal
Telefoon: + 39 02 8862 2055

andrea.morawski@unicreditgroup.eu

Deel: ' EUROPAGES en UniCredit samen in Italiaanse import- en exporthandel '


Lees ook