“Visboeren op de markt dupe van negatieve berichtgeving”


Zeewolde, 20121019 -- De berichtgeving rond de met salmonella besmette gerookte zalm van visfabrikant Foppen is van invloed op de omzetten van visboeren op de markt. Zij merken dat de verkoop van alles dat met zalm te maken heeft daalt. “Zalm lijkt momenteel wel een vies woord”, stelt Henk Achterhuis, voorzitter van de CVAH (Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel). “Terwijl het om voorverpakte gerookte zalm ging dat in de supermarkt lag. En niet de verse zalm die je koopt en thuis bakt of in de oven klaarmaakt. Ik wil er maar mee aangeven dat je voor de rest gewoon zalm kunt eten.”

De voorzitter van de belangenvereniging betreurt de drie sterfgevallen, als gevolg van de besmetting. “Daar wil ik ook met respect over praten. Maar ik kom ook op voor die pakweg duizend visondernemers op de markt. Er is niets mis met verse zalm. Dat beeld is door de media flink verstoord. Iedereen moet weten dat je prima verse zalm kunt kopen en eten.”

De besmette zalm waar het om gaat is afkomstig van de Nederlandse visfabrikant Foppen, maar komt uit de Griekse vestiging van het bedrijf. De besmette gerookte zalm is inmiddels uit de winkels gehaald.

Vis is samen met brood, zuivel, groente en fruit een van de meest gekochte artikelen op de markt. “Daar komt wat mij betreft ook door dit incident geen verandering in. Want laten we eerlijk zijn, verse zalm is toch een overheerlijk product?”, aldus Achterhuis.


Deel: ' “Visboeren op de markt dupe van negatieve berichtgeving” '
Lees ook