Gemeenschap zet zich tijdens kerstmaand in voor minima gezinnen


Duitse kerstmarkt in centrum Duiven

DUIVEN, 20071206 -- Maar liefst 350 gezinnen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering worden deze "dure" decembermaand bijgestaan door de locale gemeenschap.

Al een aantal jaren organiseert de Rotaryclub Duiven een typisch Duitse kerstmarkt in het centrum van de gemeente Duiven, waarvan de opbrengst ten goede komt van minimagezinnen in de vorm van een kerstgeschenk dat bestaat uit een uitgebreid kerstpakket en een kerstboom naar keuze. Door het grote succes van dit evenement en de steun uit de gemeenschap is de kerstmarkt de afgelopen jaren uitgebreid met een kerstbomenverkoop en een ijsbaan die dit jaar zelf de grootste is in Oost-Nederland. Ook het aantal minimagezinnen die profiteren van de groei van het evenement wordt ieder jaar meer. Dit jaar worden door de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden de minimagezinnen met kinderen tot 15 jaar uitgenodigd om in Duiven het kerstgeschenk in ontvangst te nemen.

De 350 minimagezinnen die dit jaar de uitnodiging krijgen reageren zeer positief op de uitnodiging. Het gezin van Ramparkash Arant woont nu drie jaar in Duiven en komt dit jaar voor de derde keer in aanmerking voor het geschenk. Het gezin dat bestaat uit een man, vrouw en drie kinderen leeft van een minimum inkomen en dat valt niet mee. Soni Arant: " Wij gaan altijd naar de Aldi en Lidl voor goedkope boodschappen. Nu met de baby erbij is de uitkering niet genoeg. Voeding en luiers zijn duur. De uitkering gaat niet omhoog, de prijzen wel". Het gezin Arant is dan ook erg blij met de hulp die ze krijgt uit de gemeenschap.

Het overgrote deel van de aangeschreven minima gezinnen komt ook daadwerkelijk hun geschenk ophalen. Organisator Rob Vissers van Rotary Club Duiven: Wij waren in het begin bang dat mensen uit schroom de kerstgeschenken niet zouden komen halen, maar niets is minder waar. Veel gezinnen reageren erg emotioneel en sturen ook vaak bedankkaartjes. Je merkt dat ze het nodig hebben en het ze goed doet. Het is met name in deze maand een fijn gevoel als je vanuit de kerstgedachte iets voor een ander kan betekenen.

Het kerstevenement in Duiven wordt op 13 december om 19:00 uur geopend door een schaatsoptreden van de burgermeesters van Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden. De presentatie is in handen van de bekende nieuwslezer, Arend Langenberg, die vorig jaar de publiekslieveling was tijdens " Sterren dansen op ijs". De Duitse kerstmarkt duurt tot 16 december en de grote overdekte Rabo ijsbaan staat tot en met 6 januari 2008 op het Remigiusplein in Duiven. Voor nadere informatie kijkt u op www.kerstmarktduiven.nl.


Deel: ' Gemeenschap zet zich tijdens kerstmaand in voor minima gezinnen '
Lees ook