Lieveren gooit de deuren wagenwijd open op dorpsfeest


Nazomers genieten op 'Liefair'

LIEVEREN, Drenthe, 20120816 -- Het pittoreske en authentieke esdorp Lieveren staat op 25 augustus in de schijnwerpers. Tijdens de eerste 'Liefair' nieuwe stijl, staat het dorp van tien uur 's ochtends tot vijf uur 's middags bol van de activiteiten. Ruim 60 ondernemers zullen zich er presenteren, op populaire gebieden als de tuinverzorging in de breedste zin van het woord, de 'brocante', streekproducten, lifestyle en persoonlijke verzorging.

Het centrale dorpsetablissement "Hart van Lieveren" vormt de hele dag het kloppend hart van de Liefair, onder meer met de muzikale omlijsting, zoals een harmonica-evenement. Op een nabijgelegen culinair plein worden wijnen en diverse lekkernijen gepresenteerd. In het centrum van het dorp worden demonstraties gegeven van oude ambachten zoals palingroken, rietdekken en mandenvlechten.

Rondom het dorp zijn ambachtelijke landbouwwerktuigen, zoals onder meer oude tractoren te bewonderen. Vanuit hier kan ook een wandeling in de fraaie natuur rondom het dorp Lieveren worden gemaakt.De wandeling gaat door het historisch stroomdal van het Lieversche diep en door het eeuwenoude Mensinghe bos. Over de wandeling "Het ommetje van Lieveren " is informatie beschikbaar tijdens de Liefair.

Bent u benieuwd geworden? Kijk dan alvast op de website www.Liefair.nl.

Tot ziens op 25 augustus


Deel: ' Lieveren gooit de deuren wagenwijd open op dorpsfeest '
Lees ook