( BW)(NC-PPD-CED) PPD breidt contractresearch-activiteiten uit naar Ierland
Business Editors

WILMINGTON, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)--Dec 19, 2008-- De komende vijf jaar worden 250 arbeidsplaatsen gecreerd

PPD, Inc. (Nasdaq: PPDI) en IDA Ireland (Investment and Development Agency) hebben vandaag bekendgemaakt dat PPD van plan is haar contractresearch-activiteiten uit te breiden naar Athlone, Ierland, door in eerste instantie een cGMP (current good manufacturing practices) analytisch testlaboratorium te vestigen om te voldoen aan de groeiende vraag naar deze diensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

PPD verwacht ongeveer 250 arbeidsplaatsen te creren op die locatie, waaronder voor wetenschappers op Ph.D.-niveau, medewerkers van analytische laboratoria en andere professionals op het gebied van klinische ontwikkeling. PPD is van plan tot $18 miljoen (14 miljoen) te investeren in het ontwikkelen van de faciliteit, die naar verwachting vanaf de tweede helft van 2009 operatief zal zijn.

Het cGMP-lab voert tests uit voor klinische programma's in alle fasen van de geneesmiddelenontwikkeling.

"Ierland biedt een bedrijfsvriendelijk klimaat en zeer goed opgeleid personeel, en wij zijn van mening dat dit de juiste locatie is om onze labactiviteiten uit te breiden", aldus Fred Eshelman, Chief Executive Officer van PPD. "De nabijheid van het Athlone Institute of Technology en de steun van de Ierse overhead, en in het bijzonder IDA Ireland, speelden een belangrijke rol in ons besluit met het oog op toekomstige groei voor dit strategische deel van onze onderneming."

De minister-president van Ierland (Taoiseach in het Iers), Brian Cowen TD (Teachta Dla ofwel afgevaardigde van het Ierse Lagerhuis), verwelkomde vanochtend de aankondiging bij een persconferentie in Athlone waar hij het volgende verklaarde: "PPD is een wereldmarktleider op het gebied van contractresearch en haar beslissing om Ierland te kiezen voor deze strategische belangrijke en door kennis gestuurde activiteit is ontzettend belangrijk voor de regio Midlands en het land als geheel.

"De huidige investering zal leiden naar het creren van tot wel 250 waardetoevoegende arbeidsplaatsen en is een aanzienlijke bijdrage aan de regionale economie en een geweldige aanvulling voor onze wetenschappelijke en biowetenschappelijke, industrile gemeenschap."

Het cGMP lab zal zijn licenties krijgen van de Irish Medicines Board. Het zal klanten diensten aanbieden voor analytische test op het gebied van methodeontwikkeling en validatie, stabiliteits- en kwaliteitscontroletests voor alle fasen van geneesmiddelenontwikkeling, met de nadruk op inhalatie- en biofarmaceutische producten.

PPD is een toonaangevende contractresearch-organisatie die diensten aanbiedt met betrekking tot ontdekking, ontwikkeling en na goedkeuring en daarnaast gemeenschappelijke samenwerkingsprogramma's biedt. Onze klanten en partners bestaan onder andere uit farmaceutische, biotechnologische, medische, academische en overheidsinstellingen. PPD, dat vestigingen heeft in 33 landen en wereldwijd 10.500 professionals in dienst heeft, maakt gebruik van innovatieve technologien, therapeutische expertise en een focus op kwaliteit om haar klanten en partners te helpen hun rendement op investeringen in onderzoek en ontwikkeling te maximaliseren en de levering van veilige en effectieve therapien voor patinten te versnellen. Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.ppdi.com.

Met uitzondering van historische feiten, zijn alle uitspraken, verwachtingen en veronderstellingen in dit persbericht, waaronder de verwachtingen en veronderstellingen met betrekking tot de uitbreiding van PPD's contractresearch-activiteiten naar Ierland, forward-looking statements (op de toekomst gerichte uitspraken) die verschillende risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Hoewel PPD zich inspant om in deze forward-looking statements zo accuraat mogelijk te zijn, is het mogelijk dat toekomstige omstandigheden afwijken van de veronderstellingen waarop dergelijke uitspraken zijn gebaseerd. Andere belangrijke factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen zijn: economische omstandigheden en trends op het gebied van outsourcing in de industrile segmenten voor farmacie, biotechnologie, medische hulpmiddelen, de academische wereld en overheid; concurrentie met de outsourcing-branche; het vermogen belangrijk personeel aan te trekken en te behouden; succes op het gebied van verkoopgroei; het verliezen van grote contracten; stijgende annuleringspercentages; snelle technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat onze producten en diensten minder goed concurreren; risico's geassocieerd met en afhankelijkheid van samenwerkingsverbanden; risico's geassocieerd met de ontwikkeling en vercommercialisering van geneesmiddelen, waaronder verwatering van de winst en het verkrijgen van goedkeuringen van wet- en regelgevende instanties; risico's geassocieerd met overnames en investeringen, zoals kapitaalverminderingen; risico's waardoor we ons dividendbeleid niet aan kunnen houden en andere risicofactoren die van tijd tot tijd uiteen worden gezet in de documenten van PPD die zijn geregistreerd bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Kopien hiervan zijn op verzoek gratis verkrijgbaar via de afdeling investeerdersrelaties van PPD.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:PPD, Inc.
Media:
Sue Ann Pentecost, +1-919-456-5890
sueann.pentecost@rtp.ppdi.com
of
Analisten/Investeerders:
Luke Heagle, +1-910-558-7585
luke.heagle@wilm.ppdi.com

Deel: ' PPD breidt contractresearch-activiteiten uit naar Ierland '
Lees ook