SABIC lanceert twee nieuwe Lexan* PC films


SABIC lanceert twee nieuwe Lexan* PC films voor veilige ID kaarten ter bescherming tegen identiteits-diefstal, schade en voortijdige vervanging

Parijs, 20111116 -- Hier op de CARTES & Identification show, stand 4N062, introduceerde SABIC’s Innovative Plastics vandaag twee nieuwe Lexan* polycarbonaat (PC) films voor identiteits- (ID) kaarten die de integratie vergemakkelijken van additionele beveiligingskenmerken die nodig zijn om diefstal en vervalsing van identiteit te bestrijden.

Nieuwe Lexan SDCX geco-extrudeerde film en Lexan SC92E flexibele hard-gecoate film verschaffen oplossingen voor de problemen bij het produceren van ID-bewijzen en veiligheidsdocumenten met meer en dunnere lagen en een complexe productie. Een aantal jaar na SABIC's succesvolle introductie van de Lexan Secure ID film portefeuille toont deze uitbreiding van de collectie veiligheidsproducten met Lexan SDCX en SC92E hoogwaardige films duidelijk het commitment van de onderneming aan om beveiligingstechnologieen te ontwikkelen die ten goede komen aan zowel fabrikanten van smartcards als consumenten.

"Diefstal van identiteit en het risico op vervalsing vereisen meer functionaliteit en innovatie in het ontwerp van elektronische ID-bewijzen," zegt Lennard Markestein, algemeen directeur marketing, Specialty Film & Sheet, Innovative Plastics. "Deze twee nieuwe Lexan* filmtechnologieen zijn essentiele aanvullingen op onze filmportefeuille voor ID kaarten en leveren onze klanten een aanzienlijk hogere productiviteit bij de fabricage van de kaarten en een gloednieuwe optie om duurzamere kaarten te maken.”

De geco-extrudeerde film van Lexan SDCX combineert een kernlaag van witte ondoorzichtige of transparante Lexan film met een transparante laser graveerbare toplaag ten einde de problemen van afzonderlijke dunne filmlagen te vermijden. Lexan SC92E hard-gecoate film voor de afdeklaag overtreft standaard PC-film in duurzaamheid, inclusief krasvastheid en chemische weerstand en verlengt aldus de levensduur van de kaart.  

Co-extrusie lost de problemen van ultra-dunne lagen op

Als complexere beveiligingskenmerken in de nieuwste ID-kaarten en documenten worden opgenomen, zijn additionele lagen vereist om die kenmerken te introduceren. Dus, de afzonderlijke lagen van de kaart worden dunner - tot 50 micron of minder - en het productieproces wordt steeds complexer en lastiger. De geco-extrudeerde films van Lexan SDCX lossen deze problemen op omdat ze een zeer dunne, met laser graveerbare laag combineren met een dikkere witte ondoorzichtige of transparante laag. Met deze film is een hoogwaardige laser markering mogelijk, inclusief zeer contrastrijke personalisatie met een foto en handtekening van de kaardhouder. De afbeelding op de kaart kan niet worden gewijzigd zonder de kaart te beschadingen.

Lexan SDCX films verschaffen ook een uitstekende weerstand tegen hitte en frequent buigen, alsmede tegen minimale vervorming. Deze films worden geproduceerd in een klasse 10.000 stofarme ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 30-75 micron voor de laser graveerbare laag en van 120-275 micron voor totale dikte.   Hard-gecoate Lexan film is bestand tegen slijtage

Lexan SC92E eenzijdig flexibele hard-gecoate film heeft een uitstekende slijt bestendigheid in vergelijking met niet-gecoate polycarbonaatfilm. Hij behaalde ook een goede beoordeling van HB (ASTM D3363) in de potloodhardheidtest en vertoonde een hoge weerstand tegen krassen in het dagelijks gebruik. Het product zorgt er ook voor dat het oppervlak van de kaart gedurende langere tijd glanzend en transparant blijft. Een van de sterke punten van deze film is de uitstekende flexibiliteit van de harde coating; een 1/8" Mandrel buiging is mogelijk zonder de coating te breken of te beschadigen. Zelfs na frequent buigen keren de kaarten terug in hun oorspronkelijke vorm. Deze eigenschappen verlengen niet alleen de levensduur van de kaart maar beschermen ook de beveiligingskenmerken in de kaart zoals pasfoto's, handtekeningen, persoonlijke gegevens en hologrammen gedurende een langere periode om vervalsing en misbruik tegen te gaan. 

De harde coating biedt ook weerstand aan agressieve reinigingsmiddelen en aan de chemische middelen in zonnebrandcrèmes, cosmetica, olien, vetten en brandstoffen. Nog een belangrijk kenmerk van deze gecoate film is de mogelijkheid om hem onder hoge druk en bij temperaturen tot maximaal 190ºC te lamineren zonder verlies van eigenschappen. Lexan SC92E films zijn verkrijgbaar in diktes van 100 en 175 micron. 

Mogelijke toepassingen voor deze nieuwe films van SABIC zijn onder andere elektronische ID-bewijzen, ID-bewijzen voor leger, overheid en politie, paspoort datapagina's, rijbewijzen en grensdocumenten. 

SABIC’s andere Lexan SD hoogwaardige PC-films met de mogelijkheid elektronische ID-bewijzen en veiligheidsdocumenen te produceren zijn onder andere:
•           Lexan SD8B14 film voor transparante deklagen of tussenlagen, met hoge optische kwaliteit en gemakkelijke bewerking, inclusief snijden, bedrukken en het toepassen van CLI/MLI lensstructuren;
•           Lexan SD8B24 heldere witte film voor kernlagen, levert een hoge opaciteit zelfs bij dunnere diktes; en
•           Lexan SD8B94 heldere, laser graveerbare film die kan worden gebruikt als de top- of middenlaag en die contrastrijke grafische voorstellingen verschaft voor een zeer veilige personificatie.

Meer informatie over de producten van SABIC voor de veiligheidsindustrie vindt u op www.sabic-ip.com. Voor technische vragen over het product kunt u contact met ons opnemen via www.sabic-ip.com/prtechinquiry.


Deel: ' SABIC lanceert twee nieuwe Lexan PC films '
Lees ook