zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De 2 grootste voordelen van kwaliteitsverf

Schilderen is lang niet iedereen zijn grootste hobby. Het schilderen van de muur in de woonkamer gaat enigszins nog wel, maar het schilderen van kozijnen of de nok van het huis is voor de meesten geen favoriete bezigheid. Het is dan ook logisch dat je kiest voor een verf die van hoge kwaliteit is, lang meegaat en eventueel weersbestendig is. Maar welke verf kies je dan? En met welke zaken moet je rekening houden? Je leest het in dit artikel.

Het kleurpigment van de verf

Nu we allemaal thuis wonen, werken en ontspannen is het belangrijk om in een ruimte te zitten die praktisch is ingericht en in balans is met de juiste kleuren. Het kan dus best zijn dat je besluit om een muurtje of meubel te verven. Uiteraard is het belangrijk dat je hiervoor allereerst de daarvoor bestemde verf koopt, maar daarnaast speelt kwaliteit ook een grote rol in het behoud van jouw schilderwerk. 

De kwaliteit van de verf hangt samen met het kleurpigment: verf met in verhouding weinig pigment wordt na een paar jaar alweer dof. Daarnaast zit er ook vulmiddel in de verf. En hoe groter het aandeel vulmiddel, hoe slechter de kwaliteit. 

Sikkens muurverf is een verfmerk dat zowel de kwaliteit als het kleurpigment tegemoet komt. Het voordeel van dit verfmerk is dat ze verf aanbieden voor binnen en buiten. Zo kun jij zelf bepalen welk kleurtje je in de woonkamer aanbrengt en hoe je je huis van de buitenkant opfrist. 

De verf eigenschappen

Naast een goede kleurpigment, wil je ook dat de verf lang meegaat. Je zit er namelijk niet op te wachten dat jouw net geschilderde muur of kast na een paar zonnige weken begint te verkleuren of af te bladeren. Hiervoor is Wijzonol verf. Deze verf beschikt over vier belangrijke eigenschappen:

  • Huidvetresistent
  • Stootvast
  • Niet vergelend
  • Krasvast

Verf met huidvetresitentie betekent letterlijk dat de verf bestendig is tegen huidvet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er vieze vingers komen op de muur, deur of ladekast. Ideaal voor in het thuiskantoor. Dat de meeste verf van Wijzonol ook stootvast, niet vergelend en krasvast is, zijn fijne praktische eigenschappen die in het alledaagse leven belangrijk zijn. Met Wijzonol verf ben je er dus zeker van dat je na een paar weken de verfkwast niet weer hoeft te pakken. Zo kun je maximaal genieten van het mooie lenteweer dat eraan komt. 

Populair